Onafhankelijke cliëntondersteuning; wat houdt het precies in? 

Een cliëntondersteuner is iemand die de regelingen goed kent en jou kosteloos helpt je weg te vinden naar zorg en ondersteuning. Het gaat om een onafhankelijk persoon die je kan helpen met informatie, advies, en bemiddeling bij de invulling van jouw zorg of ondersteuning. Een cliëntondersteuner staat naast jou, denkt en luistert met je mee tijdens het gesprek met de gemeente.

In onze gemeente wordt deze ondersteuning geboden door twee professionele organisaties:   

  • MEE IJsseloevers 
  • Vriendendiensten (GGZ-cliëntondersteuning bij psychische klachten).  

Je mag ook zelf een onafhankelijke deskundige ondersteuner inschakelen. Misschien ben je lid van een patiëntenorganisatie, een vakbond of een ouderenbond, die je hierbij kan helpen. Met jouw hulpvraag kun je mogelijk ook al geholpen worden door Stichting Evenmens, ut Huus of De Kern. 

Zij bekijken samen met jou wat er nodig is om verder te komen en antwoord te geven op jouw vragen.  

Meer informatie kun je vinden op de website Ondersteuning Olst-Wijhe of neem contact op met het toegangsteam Wmo van de gemeente via 14 0570.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen