Interactieve lezing door Dick Kits over dementie

Auteur Dick Kits, medeauteur met Anneke van der Plaats van het boek ‘De dag door met dementie’, geeft twee lezingen voor Evenmens. De interactieve lezing geeft onder andere uitleg over de werking van het brein, de gevolgen van geheugenverlies en de emoties die hierbij komen kijken. De lezing is voor mantelzorgers, familie en zorgverleners. Op 4 maart komt Dick Kits naar het Holstohus in Olst. Op 5 maart staat hij in het Ontmoetingscentrum in Wierden.

Dick Kits heeft onlangs een nieuw boek uitgebracht: Mantelzorg & Dementie – Hoe je twee levens tegelijk leeft. Overbelasting van mantelzorgers met een partner of ouder met dementie is nog onvoldoende onderkend. Met de prognose van een half miljoen mensen met dementie na 2040, zal het aantal (overbelaste) mantelzorgers navenant stijgen. Meer aandacht voor hen is niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk, mede door het grote tekort aan ervaren zorgprofessionals. Mantelzorg & Dementie gaat over deze overbelasting. Hoe die ontstaat, en hoe ermee valt om te gaan.

Met de grote stijging van het aantal mensen met dementie en hun mantelzorgers zou voor de hele maatschappij een rol weggelegd moeten zijn om hen daarbij te helpen en ondersteunen.

De lezing in Olst  is op 4 maart 2024 in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst. Aanvang: 19.30 uur. Kosten: gratis. De lezing duurt ongeveer 2 uur, inclusief pauze en interactie. Aanmelden kan makkelijk online via: https://evenmens.nl/evenement/lezing-dickkits-4maart/
Of bel 0570 820 993 om aan te melden. 

Deel dit
Mail
Bellen