Beweging en sport

U wilt meer bewegen en u wilt weten welke beweegmogelijkheden er zijn.

Bewegen en sporten dragen bij aan een goede gezondheid. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u meer wilt bewegen, bijvoorbeeld voor uw plezier, om gezonder te worden, af te vallen, sterker te worden of sociale contacten op te doen. Door genoeg te bewegen blijft uw energie in balans.

Bewegen kan bij een sportvereniging, maar dat hoeft niet. U kunt ook op andere manieren aan uw dagelijkse portie beweging komen. Neem bijvoorbeeld de fiets naar het werk of naar school, pak de trap in plaats van de lift, maak een extra rondje met de hond of ga wekelijks een stuk wandelen met vriend(inn)en. Wilt u wel lid worden van een sportvereniging of begeleid sporten? Dan vindt u op de website van ut Huus een overzicht van sportaanbieders in de gemeente.

Laag inkomen en sport

Heeft u onvoldoende inkomen om een sport voor uzelf of uw kinderen te betalen? De gemeente biedt verschillende opties aan om het mogelijk te maken dat ook personen met een laag inkomen kunnen sporten. U kunt bijvoorbeeld een Financiële tegemoetkoming aanvragen om een sportabonnement vergoed te krijgen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over beweegmogelijkheden in de gemeente? Neem dan contact op met ut Huus. Wilt u meer weten over meer bewegen in het dagelijks leven? Kijk dan bijvoorbeeld op de site Beter oud.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen