Beweging en sport

U wilt meer bewegen en u wilt weten welke beweegmogelijkheden er zijn.

Bewegen en sporten dragen bij aan een goede gezondheid. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u meer wilt bewegen, bijvoorbeeld voor uw plezier, om gezonder te worden, af te vallen, sterker te worden of sociale contacten op te doen. Door genoeg te bewegen blijft uw energie in balans.

Bewegen kan bij een sportvereniging, maar dat hoeft niet. U kunt ook op andere manieren aan uw dagelijkse portie beweging komen. Neem bijvoorbeeld de fiets naar het werk of naar school, pak de trap in plaats van de lift, maak een extra rondje met de hond of ga wekelijks een stuk wandelen met vriend(inn)en. Wilt u wel lid worden van een sportvereniging of begeleid sporten? Dan vindt u op de website van ut Huus een overzicht van sportaanbieders in de gemeente.

Laag inkomen en sport

Heeft u onvoldoende inkomen om een sport voor uzelf of uw kinderen te betalen? De gemeente biedt verschillende opties aan om het mogelijk te maken dat ook personen met een laag inkomen kunnen sporten. U kunt bijvoorbeeld een Financiële tegemoetkoming aanvragen om een sportabonnement vergoed te krijgen.

Sport- en beweegakkoord Olst-Wijhe

We vinden het belangrijk dat onze inwoners vitaal zijn, zowel fysiek als sociaal. Met het sport- en beweegakkoord dragen we daar aan bij. We organiseren activiteiten waarbij niet alleen het bewegen centraal staat, maar ook het ontmoeten. Benieuwd naar het akkoord? Dan kunt u het hier bekijken

Heeft u een idee dat past binnen de thema’s en doelen uit het sport- en beweegakkoord? Neem dan contact op met beleidsmedewerker Sport en bewegen Klaas-Jan Ritzema via gemeente@olst-wijhe.nl of met buurtsportcoach Hoeseb Yakob via h.yakob@uthuus.nl.

Meer weten?

Wilt u meer weten over beweegmogelijkheden in de gemeente? Neem dan contact op met ut Huus. Wilt u meer weten over meer bewegen in het dagelijks leven? Kijk dan bijvoorbeeld op de site Beter oud.

Deel dit
Mail
Bellen