Voorleesfunctie

Onze website is voorzien van een voorleesfunctie (ReadSpeaker). Hiermee kan de content van onze website hardop voorgelezen worden. Op ieder online apparaat, waar u ook bent, wordt met één klik de pagina voorgelezen, terwijl de tekst wordt gemarkeerd om het meelezen te vergemakkelijken. Om de voorleesfunctie te gebruiken hoeft u niets te downloaden.

Activeren voorleesfunctie

Activeer de voorleesfunctie door op de knop 'Lees voor' bovenaan de pagina te klikken.

Overige opties

Er zijn meer mogelijkheden dan alleen de hele tekst op een pagina laten voorlezen. U kunt:

• Geselecteerde tekst beluisteren: selecteer de gewenste tekst en klik op de voorleesknop;
  • Uw muis boven een paragraaf houden om deze paragraaf voor te laten lezen;
  • U kunt in de instellingen uw persoonlijke voorkeur aangegeven. Bijvoorbeeld hoe snel de tekst gelezen moeten worden, het lettertype, de lettergrootte en de kleuren (ook voor de tekstmarkeringen);
  • U kunt een audiobestand met de content van de webpagina downloaden zodat u ook offline kunt luisteren;
  • U kunt de betekenis van een geselecteerd woord opzoeken;
  • U kunt de voorleestaal instellen.

U vindt deze functies door op de 3 streepjes (menu) aan de linkerkant van de voorleesknop te klikken, zodat de taakbalk verschijnt.

Helpfunctie

Klik op de Helpknop in de taakbalk voor instructies voor het gebruik van alle mogelijkheden. De Helpknop is het ronde icoon met het vraagteken erin.

Deel dit
Mail
Bellen