Dagbesteding

Dagbesteding is samen met een groep mensen ergens mee bezig zijn. U ontmoet mensen en kunt ervaringen delen, maar ook ergens actief mee bezig zijn. Voorbeelden van dagbesteding zijn het verzorgen van dieren op een zorgboerderij, helpen in een winkel of knutselen met elkaar.

Dagbesteding is er voor volwassenen en kinderen. Het kan voor uzelf belangrijk zijn, maar ook voor een mantelzorger. Voor uzelf betekent het dat u andere mensen kunt ontmoeten, met elkaar kunt praten, een spelletje doen, knutselen of  iets anders. Als het voor u belangrijk is, kan er sprake zijn van arbeidsmatige dagbesteding. Daarbij wordt gewerkt aan allerlei producten.

Voor een mantelzorger betekent het dat hij of zij met een gerust hart de zorg even uit handen kan geven en even tijd voor zichzelf heeft. Bij dagbesteding betaald u een eigen bijdrage.

Hoe kom ik er?

Uitgangspunt is dat de dagbesteding in de buurt is. We gaan ervanuit dat u met eigen vervoer van en naar de dagbesteding gaat. Is dit niet mogelijk? Dan regelt en betaalt de aanbieder van de dagbesteding het vervoer.

Waar regel je het?

U kunt contact opnemen met de gemeente. Een van onze medewerkers bespreekt uw situatie samen met u in een keukentafelgesprek. Samen bekijkt u welke dagbesteding passend is voor u.

Soms is het prettig om een keukentafelgesprek niet alleen te voeren. U kunt een familielid of andere naaste meenemen, maar ook gebruikmaken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Meer weten over dagbesteding?

Ook interessant

Deel dit
Mail
Bellen