Gecontracteerde zorgaanbieders
Hieronder staan de aanbieders waarmee de gemeente Olst-Wijhe een contract heeft afgesloten voor ondersteuning individueel, huishoudelijke hulp, ondersteuning in groepsverband en respijtzorg.
Klik op de naam van een organisatie voor meer informatie.
-
Ondersteuning individueel
- ABC de Cirkel
Heb je een hulpvraag over bijvoorbeeld je huishouden, omgang met vrienden en familie, financiën en administratie? Of over het vinden van werk of een andere zinvolle dagbesteding? Dan kijkt ABC de Cirkel samen met jou naar een programma dat daarbij past: in de vorm van ambulante zorg, dagbesteding of arbeidstraject. Daarbij gaat de organisatie uit van jouw talenten, mogelijkheden en kansen. En biedt ze, waar nodig, ondersteuning op maat. En verandert jouw vraag? Dan verandert het programma eenvoudig mee.
ABC de Cirkel begeleidt mensen met niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychosociale problematiek en iedere andere 18+’er die dat nodig heeft. Om hen te ondersteunen zo optimaal mogelijk te functioneren in wonen, werken en vrije tijd. Bij hen thuis of op een van de locaties in Olst, Deventer en Twello.
Kijk voor meer informatie op de website van ABC de Cirkel.
- AndersOm Thuisbegeleiding
AndersOm Thuisbegeleiding biedt zonder wachtlijst begeleiding aan iedereen met wie het minder goed gaat en bij wie de problemen zich opstapelen. De organisatie is gespecialiseerd in hulp vanuit Wmo en Jeugdzorg, en kan ook het gezin helpen.
AndersOm Thuisbegeleiding biedt steun, met compassie voor jou en oprechte belangstelling voor jouw verhaal. De organisatie maakt samen met jou een plan met duidelijke doelen. Om het maximale uit jouw leven te halen, binnen jouw persoonlijke mogelijkheden en beperkingen. Zodat je vanuit eigen kracht geluk kunt ervaren, aan zelfstandigheid wint en met trots jezelf kunt zijn.
Kijk voor meer informatie op de website van AndersOm Thuisbegeleiding.
- Beter Thuis Wonen
Beter Thuis Wonen denkt bij voorkeur niet in doelgroepen maar sluit graag aan op de hulp- of zorgvraag. De organisatie biedt maatwerk en kijkt per casus of ze kan voldoen aan de vraag.
Beter Thuis Wonen biedt:
- huishoudelijke ondersteuning: de coördinator komt bij je op huisbezoek, de ondersteuner voert huishoudelijke werkzaamheden bij je uit;
- ondersteuning in de thuissituatie: bijvoorbeeld bij je financiën en opvoeding, of het aanbrengen van structuur in je dagen;
- verpleging en verzorging: ondersteuning bij bijvoorbeeld het douchen, verzorging van je wond of bij de inname van je medicijnen;
- kind- en jeugdzorg: ondersteuning, begeleiding, verzorging en verpleging van kinderen en jeugdigen binnen het gezinsleven, met aandacht voor het gezinsleven;
- zorg tot en met de laatste levensfase: ondersteuning bij het lichamelijk functioneren, en het emotionele en sociale aspect bij degene in zorg en de naasten.
Kijk voor meer informatie op de website van Beter Thuis Wonen.
- Carinova
Als het je zelf niet meer lukt, staan de medewerkers van Carinova voor je klaar om je te helpen bij licht en zwaarder huishoudelijk werk. Denk hierbij aan hulp bij het schoonmaken, opruimen, stofzuigen en dweilen. Voor huishoudelijke hulp heb je een indicatie van de gemeente nodig.
Bekijk voor meer informatie de website van Carinova.
- De Overstap
De Overstap biedt ondersteuning aan (jong)volwassenen die begeleiding of ondersteuning nodig hebben ter verbetering van de zelfredzaamheid op alle levensgebieden. De organisatie gaat uit van jouw eigen kracht en betrekt het sociale netwerk. Ze is gericht op het (langer) zelfstandig (kunnen blijven) wonen, regie op je eigen leven, aanbrengen van structuur en opbouwen en onderhouden van sociaal netwerk. Met als doel dat jij naar vermogen kunt meedoen in de maatschappij.
De zorgcoach ondersteunt jou concreet bij het bedenken en organiseren van wat je zelf wel of niet kan oppakken. Zo werk je samen aan het opbouwen van een vertrouwensband om tot meer zelfregie te komen.
De organisatie is gespecialiseerd in Autisme Spectrum Stoornis (ASS), verstandelijke of psychische beperking, moeilijk lerende, AD(H)D, borderline, depressieve- of burn-outklachten, (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Ook biedt de Overstap re-integratiedienstverlening, dus toeleiding naar en behouden van (vrijwilligers) werk.
Bekijk voor meer informatie de website van de Overstap.
- De Parabool
De Parabool begeleidt jou graag bij jouw wensen om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De organisatie helpt je bij allerlei vragen en bij het regelen van zaken. Je hebt te maken met twee begeleiders. Het begint met een intakegesprek, waarbij jij vertelt waarom jij begeleiding wilt. Dan wordt besproken op welke dagen en uren je begeleiding krijgt. De Parabool is er ook voor de mensen die belangrijk zijn voor jou, bijvoorbeeld van andere instellingen.
De Parabool biedt ook ondersteuning bij het huishouden. Ze kunnen je helpen je huis op orde houden en aanleren hoe je dit zelfstandig kunt gaan doen.
De Parabool biedt ook een zinvolle dagbesteding of werkplek. Er is een divers aanbod voor jong en oud. Je kunt ontdekken waar je talenten liggen of ervaren hoe het is om te werken in een bakkerij, winkel of koffiecorner. Of misschien is het Textielatelier of de Houtwerkplaats wat voor jou.
Bekijk voor meer informatie de website van De Parabool.
- De Schurinkshoeve
Biedt dagbesteding in groepsverband, individuele begeleiding en logeeropvang binnen de zorgboerderij. En ambulante begeleiding daarbuiten, bijvoorbeeld in de thuissituatie. Dit doen ze voor de doelgroepen jeugd, volwassenen en senioren.
Bij dagbesteding is het uitgangspunt een zinvolle, actieve en gestructureerde daginvulling, uitgaande van ieders mogelijkheden. Soms hebben deelnemers op bepaalde momenten 1 op 1 begeleiding nodig om vervolgens weer goed mee te kunnen draaien binnen de groep.
Bij ambulante begeleiding krijgt iemand individuele begeleiding op maat, gericht op doelen waar die persoon op dat moment in zijn leven professionele ondersteuning bij nodig heeft. Dit kan op diverse gebieden zijn; lichamelijk functioneren, psychisch functioneren, sociale contacten en invulling bij een zinvolle dagstructuur.
Op diverse dagen is er logeeropvang voor volwassenen en senioren. Juist daar waar de zorgboerderij wordt ingezet ter ontlasting van de mantelzorgers kan het heel prettig zijn als die ontlasting ook voor een nacht geboden wordt.
De Schurinkshoeve is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van De Schurinkshoeve.
- Groei- en zorgboerderij De Stamhoeve
Werken op de zorgboerderij kan in het kader van dagbesteding, maar ook in een traject richting werk. De Stamhoeve onderzoekt de kwaliteiten en sluit aan op wat al goed gaat. Van daaruit bepalen ze de ontwikkeling. Mensen geven aan dat ze zich gezien voelen, het idee hebben dat ze echt bijdragen en (weer) meedoen. Werkgebieden zijn tuin, dieren, planten kweken, klussen en theekruiden verpakken.
Kortverblijf is voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren in huiselijke kring. Het logeerweekend is voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking en/of ass en/of adhd. Ze zijn veel op het erf met de dieren, doen spelletjes, knutselen, bouwen hutten, maar gaan ook af en toe op stap,
Individuele begeleiding wordt geboden in combinatie met de dagbesteding en kortverblijf. De kinderen of volwassenen hebben dan extra aandacht nodig op een bepaald gebied. Denk aan leren omgaan met autisme, ptss of het uiten van emoties.
De Stamhoeve is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van de Stamhoeve.
- De Zorgstal
De Zorgstal biedt zorg aan jongeren/gezin, mensen met een psychische beperking of stoornis en mensen met een verstandelijke beperking.
De ambulante begeleiding heeft als doel de cliënt zo lang mogelijk in de eigen omgeving te laten wonen. Hier wordt ingezet op alle leefgebieden: administratie en financiën, regie bij het huishouden, daginvulling en dagstructuur, sociaal en persoonlijk functioneren, zelfzorg en gezondheid, draagkracht mantelzorg, gezin (of huishouden). Hier zoeken we aansluiting bij het sociaal netwerk van de cliënt.
Op de Zorgstal hebben de cliënten een eigen woning ter beschikking. De cliënten ontvangen naast de individuele begeleiding ook groepsbegeleiding, in de vorm van dagbesteding. Hierbij spelen de aanwezige paarden een grote rol. De Zorgstal bevindt zich in het buitengebied en op de locatie is er genoeg te doen, zoals onderhoud van het terrein en andere buitenklussen. Andere activiteiten zijn koken, bakken en creatieve activiteiten.
De Zorgstal is lid van Coöperatie Boer en Zorg.
Bekijk voor meer informatie de website van de Zorgstal.
- GoedGeregeld
We werken probleemoplossend en noemen onze methodiek het Bruto Persoonlijk Geluk. Jij als zorgvrager hebt de regie. Zodra je veiligheidsbehoeften zijn gewaarborgd bevorderen we de sociale behoefte, zoals: acceptatie, vriendschap, begrip en aandacht. Gedurende de begeleiding worden waar mogelijk het sociale netwerk of mantelzorgers betrokken. Bij gebrek hieraan wordt er ingezet op aangaan van een nieuw sociaal netwerk of het herstellen van oude contacten. Daarnaast wordt je gestimuleerd om weer deel te nemen aan de samenleving. Meestal door gebruik te maken van bestaande organisaties, soms door maatwerk te creëren.
Bij beperkingen op meerdere leefgebieden, met of zonder gedragsproblematiek, bieden wij extra ondersteuning en kunnen we de rol van regisseur op ons nemen. Wij bieden deze gespecialiseerde vorm van begeleiding, vanwege complexe problematiek, waarbij wordt aangesloten bij de mogelijkheden en wensen van de deelnemer. Met als doel dat de zorgvrager tot een vorm van structuur, dagbesteding en of meer zelfredzaamheid kan komen.
Bekijk voor meer informatie de website van GoedGeregeld.
- Haltez
Ambulante ondersteuning
HalteZ gaat samen met jou kijken waar jouw problemen vandaan komen en waarom ze blijven. Om samen met jou negatieve patronen te doorbreken en verstevigen wat er juist goed gaat. En om jou (weer) eigen regie te geven en veerkrachtiger te maken. Heb je een beperking waardoor je niet geheel zelfstandig het leven kan leven? Dan ondersteunt Haltez jou erin te accepteren wat niet (meer) kan, een sociaal netwerk op te bouwen, en nieuwe vaardigheden te leren.
Dagbesteding
HalteZ gaat samen met jou op zoek naar wat je kan en wil. In de werkplaats (onder andere houtbewerking, creatieve bezigheden, techniek), het buurthuis (onder andere koken) of ergens buiten. Om ritme op te bouwen, je weer ergens verantwoordelijk voor te voelen, je een beter gevoel over jezelf te geven en contact met anderen te hebben. De activiteiten zijn zoveel mogelijk in een groep, maar 1-op-1 zijn er ook mogelijkheden.
Kijk voor meer informatie op de website van Haltez.
- Het Hageveld
Het Hageveld biedt dagbesteding en kortdurend verblijf (logeeropvang) voor kinderen vanaf 5 jaar en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, ASS, ADHD of epilepsie. Tevens bieden ze een werkplek voor (jong)volwassenen. Door te helpen met allerlei taakjes, in een gemoedelijke sfeer van rust en ruimte, groeit het zelfvertrouwen en eigenwaarde van de deelnemers. Door voor de dieren te zorgen ontwikkelen de deelnemers verantwoordelijkheidsgevoel.
De kinderen en jongvolwassenen een goede dagbesteding bieden staat voorop. Kleinschaligheid vinden ze erg belangrijk, zodat de werkzaamheden afgestemd kunnen worden per individu. Immers iedereen heeft andere interesses en mogelijkheden. Ze krijgen de kans om zich te ontwikkelen en te groeien, waardoor ze meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgen.
Het Hageveld is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van Het Hageveld.
- Het Zand
Het Zand streeft naar huiselijkheid en gezelligheid, de dorpse ons-kent-ons sfeer. Het Zand komt daarmee tegemoet aan de wens van de oudere (kwetsbaar wordende) inwoner van Heino en Wijhe om in “hun” dorp te kunnen blijven. Sociale contacten zijn daarbij belangrijk; zo voelt een cliënt zich snel thuis.
Tijdens de ondersteuning in groepsverband biedt Het Zand de cliënt graag diverse activiteiten; van bewegen tot creatief bezig zijn, van gespreksgroep tot gezamenlijk bakken. Natuurlijk speelt men bij Het Zand ook graag spelletjes als bingo, mens-erger-je-niet, kegelen en sjoelen. Vanzelfsprekend is de wens van de cliënt leidend voor de invulling van de ondersteuning in groepsverband.
Ook leveren ze individuele ondersteuning aan cliënten, die als huurder van een zelfstandig appartement bij hen op locatie bekend zijn.
Verder heeft Het Zand – mocht daar behoefte aan zijn – ruimte voor het leveren van respijtzorg of kortdurend verblijf in zowel Het Wooldhuis in Heino als Het Weijtendaal in Wijhe.
Kijk voor meer informatie op de website van Het Zand.
- HiFive
Ambulante begeleiding
Heb je een indicatie gekregen? Dan komt een intaker kennismaken. Samen gaan jullie kijken wat je nodig hebt en welke persoonlijk begeleider het best bij jou past. De begeleider komt iedere week bij jou thuis. Bij start van de begeleiding maak je samen met hem of haar doelen waar je aan wilt gaan werken. We begeleiden je bij: wonen, werken, opleiding, sociale contacten, versterking van je sociale netwerk, het leren omgaan met je diagnose of beperking, opvoeding, dagindeling, dagbesteding en financiën.
Gezinsbegeleiding
Een gezin is een bijzonder en complex systeem. Niets staat los van elkaar en daarom werkt HiFive bij gezinsbegeleiding samen met alle gezinsleden om de situatie binnen het gezin te verbeteren. We sluiten aan bij de hulpvragen van ouders en kind en zoeken samen naar oplossingen en mogelijkheden. Zodat ouders weer zelfvertrouwen krijgen in de opvoeding en handvatten vinden om anders om te gaan met bepaalde situaties en gedrag.
Kijk voor meer informatie op de website van HiFive.
- HulpZaam (HZ)
HulpZaam (HZ) is een zelfstandig zorgaanbieder en biedt ambulante ondersteuning. Naar aanleiding van jouw hulpvraag zal bekeken worden wat je zelf kunt en wenst en vanuit deze aspecten toewerken naar eigen regie. HZ wordt gevraagd bij inwoners (van jong tot oud) met de volgende hulpvragen/aandachtsgebieden:
- Moeilijk-anders lerend (met problemen bij bijvoorbeeld structuur in de dag, geen daginvulling, financiële problemen, moeite met communiceren met instanties).
- Gezinnen met verschillende problemen: financiële problemen, moeilijk lerend, psychische problematiek, overlast/problemen in de buurt, geen werk/dagbesteding, scheidingsproblematiek).
- ASS, ADD, ADHD.
- Psychische beperking/stoornis en bijkomende problematiek (schulden, verwaarlozing, verslaving, weinig sociale contacten) .
- Ouderen waarbij op cognitief gebied achteruitgang is, of psychische problematiek.
- Korte hulp in allerlei crisissituaties die acuut begeleiding behoeven vanuit de Wmo. rust, overzicht en stabilisatie bieden. Helpen hierna de juiste hulp in te schakelen.
- Helpen om via vraagverheldering uw hulpvraag goed in kaart te brengen (plan van aanpak maken).
Bekijk voor meer informatie de website van HulpZaam.
- InteraktContour
Als je hersenletsel hebt kunnen dagelijkse dingen ineens veel moeite kosten. Of je hebt er hulp bij nodig. Wil je weer grip krijgen op je leven en zoveel mogelijk zelfstandig blijven doen?
Als betaald werken niet meer lukt, ben je opnieuw aan zet. Je wilt overdag iets zinvols doen. Iets om handen hebben. Voor de een betekent dit vooral creatief bezig zijn. De ander wil liever nieuwe dingen leren, sporten of vrijwilligerswerk doen. InteraktContour ondersteunt jou met een zinvolle daginvulling. Samen kijken we naar jouw persoonlijke doelen en welke activiteiten je helpen om die te bereiken.
Met individuele begeleiding van InteraktContour krijg je handvatten waardoor jij - met hulp van de mensen om je heen – zelfstandig kan blijven wonen en zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. InteraktContour biedt ook Hersenz behandeling en Wonen met Zorg.
Bekijk voor meer informatie de website van InteraktContour.
- iQ Coaches
iQ Coaches is een landelijke organisatie. De iQ Coach biedt Levensbrede Begeleiding, op de verschillende gebieden van het leven en door de verschillende levensfasen van een cliënt heen. Een iQ Coach is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met onder andere ASS, ADHD en ADD.
Steeds meer komen daar mensen bij met hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, PTSS, NAH, dementie, of verslaving die ervaren dat hun beperking een (ernstige) belemmering in hun persoonlijke ontwikkeling en/of zingeving in het leven geworden is. Deze belemmering kunnen zij niet zonder professionele begeleiding wegnemen of reduceren tot een voor hen aanvaardbaar niveau.
De visie van iQ Coaches is het creëren van een veilig en gezond leef-, leer- en groeiklimaat voor mensen met een beperking. Vanuit veiligheid kan men groeien en kan men van betekenis zijn voor zichzelf, anderen en de wereld.
Kernwaarden en kernwoorden daarbij zijn: rust, stabiliteit, respect, levensbreed en DOEN.
Bekijk voor meer informatie de website van iQ Coaches.
- JP van den Bent
In de ondersteuning vanuit JP van den Bent staan jouw wensen en behoeften centraal. Samen met jou maken zij een ondersteuningsplan. Hier geef jij zelf richting aan. Jij weet tenslotte zelf het beste wat je kunt en waar je ondersteuning bij nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het huishouden, financiën, een dagritme vinden, etc. Vertel wie je bent, wat je wilt en wat je verwacht. Dan legt JP uit wat zij voor jou kunnen betekenen.
Zinvol werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Bij onshandelshuis maken ze creatieve producten die verkocht worden. Ook bieden ze diensten aan lokale bedrijven, zoals schoonmaakwerkzaamheden, inpakwerkzaamheden, groenonderhoud, horeca en diverse klussen. Ze werken met samenwerkingspartners als Staatsbosbeheer, Go Ahead Eagles en Op Duur. Leren en ontwikkeling is belangrijk. BijJP kun je nieuwe vaardigheden leren en certificaten halen, zodat je kan doorgroeien.
Bekijk voor meer informatie de website van JP van den Bent.
- Kadera
Mensen bij wie het thuis niet veilig is of dreigt te worden, kunnen thuis hulp van Kadera krijgen. Kadera richt zich op het herstel van de veiligheid voor alle gezinsleden.
Kadera werkt met het gezin samen om te kijken wat er nodig is om:
- De veiligheid te vergroten,
- Ruzies en huiselijk geweld te voorkomen
- Het huiselijk geweld te stoppen,
- Herhaling te voorkomen.
In een actieplan komen de doelen te staan om dit te bereiken. Een vaste begeleider biedt ondersteuning bij het behalen van de doelen. Als er kinderen in het gezin aanwezig zijn, zijn de kinderen in beeld en wordt er voor gezorgd dat de kinderen de nodige ondersteuning krijgen.
Bekijk voor me informatie de website van Kadera.
- NZPS
Netwerk Zorg Professionals Salland (NZPS) bestaat uit zelfstandig werkende zorgprofessionals. Het netwerk bestaat uit begeleiders voor wonen, werken, dagbesteding en crisisopvang, coach & coördinatoren en een GZ-psycholoog.
De basis bij NZPS is maatwerk. Uitgangspunt hierbij is de hulpvraag van de client, de behoeften, de persoonskenmerken en mogelijkheden. Jouw individuele ondersteuningsplan is de leidraad voor bereikbare doelen. Kernwaarden vanuit NZPS zijn:
Volwaardig burgerschap
- Respect
- Individualiteit
- Solidariteit
- Verantwoordelijkheid
- Professionaliteit
Neem voor meer informatie contact op met Edith Stegeman Timmers.
- PGVZ
PGVZ biedt ambulante begeleiding aan mensen met psychosociale problematiek en/of een lichte verstandelijke beperking. De ambulante begeleiding is persoonsgebonden en vraaggericht. PGVZ gaat uit van jouw hulpvraag, en helpt graag om deze te verduidelijken.
Het doel van PGVZ is om mensen een zo volwaardig mogelijk zelfstandig leven te laten leven. PGVZ gaat hierbij uit van de kwaliteiten en mogelijkheden van eenieder. PGVZ biedt maatwerk en wilt mensen vanuit positieve ervaringen laten groeien naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.
Ambulante begeleiding kan bestaan uit:
- Individuele gesprekken
- Begeleiden naar zelfstandigheid / zelfredzaamheid
- Dag- en weekstructuur aanbrengen
- Netwerk opbouwen en onderhouden.
- Administratie, financiën en post op orde krijgen en houden
- Huishoudelijke taken op orde krijgen en houden.
- Opvoedondersteuning
- Ondersteuning bij het zoeken naar werk / dagbesteding / scholing en ondersteuning bij het behouden van werk / dagbesteding
- Ondersteunen bij diverse contacten, bijv. met familie, buurt, andere zorgaanbieders, artsen, bewindvoerders e.d.
- Ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie via de WMO
Ambulante begeleiding biedt PGVZ bij mensen thuis. Dit kan variëren van 1 keer per week tot meerdere keren per week. Daarnaast richt PGVZ op ontmoeting. PGVZ wilt mensen helpen hun netwerk te vergroten omdat dit een positieve uitwerking heeft op het zelfstandig functioneren.
Bekijk voor meer informatie de website van PGVZ.
- RIBW
RIBW heeft Stap in de WIJK opgezet. Begeleiders en cliënten stappen samen de wijk in.
Waarom Stap in de Wijk? RIBW heeft als doel om cliënten zo snel en zo goed mogelijk in staat te stellen om weer zonder professionele GGZ-ondersteuning te kunnen leven.
Hoe? Door cliënten (meer) onderdeel van de maatschappij te laten worden en de regie over hun eigen leven terug te geven, stelt RIBW hen in staat om autonoom en zonder de ondersteuning te leven.
Wat gaat RIBW doen? Met het ondersteuningsaanbod kun je als client kiezen op welke manier je onderdeel wordt van de maatschappij. Je krijgt een digitaal platform (MijnRIBW) waarmee je kiest welke ondersteuning je uit het netwerk van naasten, medecliënten, vrijwilligers en professioneel ondersteuningsaanbod nodig hebt, waar de ondersteuning plaats vindt en wanneer je de ondersteuning wilt.
RIBW neemt alle cliënten stap voor stap mee in deze werkwijze. De begeleider blijft beschikbaar en bereikbaar.
Voor meer informatie bekijk de website van RIBW.
- RJ Mensenwerk
RJ Mensenwerk biedt begeleiding bij complexe problemen. Bij echtscheiding, opvoeding, relatie- en gezinsproblematiek, autisme en ADHD. Deze ondersteuning wordt geboden aan volwassenen en kinderen.
Specialisatie: echtscheidingsbegeleiding, onder andere vanuit de rol als Kindbehartiger.
Werkwijze
- Gesprekken met kinderen en volwassenen
- Waar nodig praktische ondersteuning
- Een vlotte analyse van problemen
- Met cliënten wordt een concreet plan gemaakt
- Maatwerk wordt in elke situatie geboden (wat heeft diegene nodig)
- Systemisch werken is het uitgangspunt
- Samenwerking met het netwerk, vrijwilligers en andere professionals
Flexibel
Ondersteuning vanuit brede kennis en jarenlange werkervaring (Jeugdhulpverlening, Reclassering en Algemeen Maatschappelijk Werk).
Een professioneel netwerk met korte lijnen rondom echtscheiding, relatie- en opvoedingsproblemen, politie en justitie.
Flexibel in werktijden: ’s avonds bereikbaar en ook de mogelijkheid tot het inplannen van afspraken buiten kantoortijden. Wanneer nodig inzetbaar in het weekend en bij crisis.
SKJ geregistreerd en aangesloten bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger.
Meer informatie? Bekijk de website van RJ Mensenwerk.
- Rumi Dervish
Rumi Dervish is een thuiszorgorganisatie die zich richt op onder andere de multiculturele samenleving in de omgeving van Zwolle en omstreken. In Nederland leven we met diverse culturen, waarbij de zorgvragen complex kunnen zijn vanuit het verleden en de barrière rondom de taal. Rumi Dervish beschikt over professionele medewerkers die de taal en cultuur van de doelgroep kennen met als basis de Nederlandse taal en cultuur, waardoor ze de juiste ondersteuning kunnen bieden en een veilige omgeving gecreëerd wordt waarbinnen de cliënt geleidelijk aan kan participeren in de maatschappij.
Rumi Dervish biedt verschillende vormen van zorg aan:
- Persoonlijke verzorging
- Individuele begeleiding
- Groepsbegeleiding
- Huishoudelijke ondersteuning
Heb je een vraag over de diensten van Rumi Dervish? Je kunt altijd bij hen terecht met je vragen per e-mail of telefonisch. Ook kan er een afspraak ingepland worden bij hen op kantoor, zodat zij jou te woord kunnen staan.
Meer informatie? Bekijk de website van Rumi Dervish.
- Samen vooruit – Hulpverlening
Samen vooruit – Hulpverlening helpt je graag wanneer het je alleen even niet lukt. Samen vooruit kan je hierbij ondersteunen en samen kunnen ze jouw hulpvraag en/of situatie aanpakken en praktisch aan de slag gaan.
Samen vooruit - Hulpverlening biedt ambulante begeleiding en ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld sociale problematiek, stoornis in het autistisch spectrum stoornis, licht verstandelijke beperking, posttraumatische stress stoornis, niet aangeboren hersenletsel, sociaal isolement, verwaarlozing algemeen dagelijks leven.
Samen vooruit – Hulpverlening vindt het belangrijk om zo snel mogelijk zorg te kunnen bieden en dat je hulp krijgt die bij jou aansluit. Jouw hulpvraag is het uitgangspunt voor Samen vooruit - Hulpverlening. Jij bent hierin bepalend; wat wil jij bereiken en wat is voor jou haalbaar.
Samen vooruit – Hulpverlening is laagdrempelig in contact, kan communiceren in het Sallands dialect, komt afspraken na, is persoonlijk en respectvol. Ze beschikken over een uitgebreid netwerk van professionals en werkt met hen samen.
Bekijk voor meer informatie de website van Samen vooruit - Hulpverlening.
- T-zorg
T-zorg biedt hulp bij het huishouden en begeleiding bij zelfredzaamheid.
De wens van de meeste mensen is zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Met het ouder worden lukt het misschien niet meer om alle taken van het huishouden zelf te doen. Dan is het belangrijk de juiste ondersteuning te krijgen.
Soms heb je extra ondersteuning nodig om de dagelijkse zaken te regelen. Zoals hulp bij administratie, dagindeling of het leggen van sociale contacten. Deze hulp heb je bijvoorbeeld nodig omdat je dit (tijdelijk) zelf niet kunt doen, door psychische klachten, een handicap of een specifieke situatie.
T-zorg werkt met vaste thuishulpen, dus je hebt een vertrouwd gezicht uit jouw buurt. Zo kun je zo lang mogelijk blijven wonen in een schoon en leefbaar huis.
Bekijk voor meer informatie de website van T-zorg.
- Wiggers zorgboerderij/dierenpension
Zorgboerderij Wiggers is een familiebedrijf, die een warm hart toedraagt aan hond en mens. Zij worden geholpen door een klein team van vaste medewerkers.
Locatie Haansweg is naast een Zorgboerderij ook een actief hondenpension. Samen met de medewerkers en de deelnemers worden de werkzaamheden gedaan die nodig zijn voor de honden uitlaatservice, dagopvang voor honden en het hondenpension.
Locatie Wijheseweg is een boerderij waar naast vele honden ook andere dieren zoals: schapen, geiten, konijnen, kippen, duiven en een pony aanwezig zijn. Samen worden de dieren verzorgt en de overige werkzaamheden, die nodig zijn op de boerderij, uitgevoerd. Er is volop ruimte dus om te kunnen werken, maar ook voor het knuffelen met de dieren die zorgen voor ontspanning.
Een prima omgeving waar je veel kunt leren en je zelf kunt ontplooien, je eigenwaarde kunt ontwikkelen en leren met anderen om te gaan.
Wiggers is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van Zorgboerderij Wiggers.
- Ygdrasil
Wonen
Ygdrasil biedt een veilige woonplek voor mensen met een begeleidingsvraag. Alle cliënten van Ygdrasil hebben een persoonlijk begeleider die de directe zorgbelangen behartigt en probeert te helpen met het opbouwen van een sociaal netwerk. Ygdrasil heeft woonvormen voor cliënten die een beschermde woonvorm prettig vinden tot cliënten die hun eigen leven leiden en alleen begeleiding op afstand hebben. Ygdrasil stimuleert haar cliënten om in hun vrije tijd deel te nemen aan het maatschappelijke leven en diverse activiteiten in de regio te bezoeken.
Ambulant
Aan mensen met een hulpvraag, die in een eigen huis wonen (huur of koop), biedt Ygdrasil diverse begeleidingsvormen. Begeleiders maken afspraken in de begeleiding op maat.
Dagbesteding
Werken bij Ygdrasil betekent dat doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt binnen de mogelijkheden die er zijn. Binnen, buiten, met de handen, groot werk, precisie werk, met mensen of juist niet. Werkplezier staat voorop.
Bekijk voor meer informatie de website van Ygdrasil.
- Zorgboerderij Klein Canada
Zorgboerderij Klein Canada wil het mooie van de boerderij delen met jeugd, ouderen en mensen van alle leeftijden met een verstandelijke of lichamelijke beperking. En hen een plek bieden waar ze zich prettig en veilig voelen. Klein Canada helpt hen in de omgang met de dieren. De zorgboerderij helpt mensen en kinderen bij het makkelijker uiten van hun emoties en bij het rust vinden.
Zorgboerderij Klein Canada is in staat om iedereen te laten genieten van de boerderij. Ze kijken goed naar de behoefte van de deelnemer. Zo kunnen ze veel verschillende kinderen- en volwassenenzorg op maat bieden.
Deze kwaliteiten maken de zorgboerderij uniek:
- Passie
- Ruime ervaring met mens & dier
- Erg goed in de omgang met o.a. kinderen
- Brave paarden en hun positieve uitwerking op mensen
- Binding met de omgeving
- Gemoedelijkheid, veelzijdigheid en flexibiliteit van een klein bedrijf
- Creatief met koken
- Centrale ligging in Wijhe
- ZorgTendens
ZorgTendens biedt ambulante begeleiding of gezinsondersteuning aan (jong)volwassenen vanaf 18 jaar en begeleid wonen voor jongvolwassenen van 18 tot ca. 23 jaar.
ZorgTendens biedt begeleiding bij praktische vaardigheden (bijvoorbeeld financiën, vinden en behouden van werk/school/behandeling/dagbesteding/vrijetijdsbesteding, huishoudelijke taken) en (sociaal) emotionele vaardigheden (bijvoorbeeld hoe om te gaan met verdriet, boosheid, angst, stress, stabiliseren sociaal netwerk).
De kernwaarden zijn:
- Aandacht en betrokkenheid voor en bij cliënten;
- Transparant, eerlijk en oprecht. Alles mag op een respectvolle manier gevraagd en gezegd worden, ieders mening telt;
- Goede communicatie waarbij niet alleen praten, maar ook luisteren en observeren belangrijk is;
- Flexibiliteit. Snel schakelen en inspelen op (plotseling) veranderende situaties;
- Tijd & ruimte voor groei. Iedereen krijgt bij ZorgTendens meerdere kansen om uit te groeien tot de persoon die hij of zij graag wil zijn.
Bij begeleid wonen, wonen 4 of 5 jongvolwassenen in een trainingshuis van ZorgTendens. Zij huren er een kamer en maken gebruik van meerdere gezamenlijke ruimtes. Begeleiding is doordeweeks aanwezig en biedt ondersteuning daar waar nodig.
Bekijk voor meer informatie de website van Zorgtendens.
-
Ondersteuning gericht op het huishouden
- Beter Thuis Wonen
Beter Thuis Wonen denkt bij voorkeur niet in doelgroepen maar sluit graag aan op de hulp- of zorgvraag. De organisatie biedt maatwerk en kijkt per casus of ze kan voldoen aan de vraag.
Beter Thuis Wonen biedt:
- huishoudelijke ondersteuning: de coördinator komt bij je op huisbezoek, de ondersteuner voert huishoudelijke werkzaamheden bij je uit;
- ondersteuning in de thuissituatie: bijvoorbeeld bij je financiën en opvoeding, of het aanbrengen van structuur in je dagen;
- verpleging en verzorging: ondersteuning bij bijvoorbeeld het douchen, verzorging van je wond of bij de inname van je medicijnen;
- kind- en jeugdzorg: ondersteuning, begeleiding, verzorging en verpleging van kinderen en jeugdigen binnen het gezinsleven, met aandacht voor het gezinsleven;
- zorg tot en met de laatste levensfase: ondersteuning bij het lichamelijk functioneren, en het emotionele en sociale aspect bij degene in zorg en de naasten.
Kijk voor meer informatie op de website van Beter Thuis Wonen.
- Carinova
Als het je zelf niet meer lukt, staan de medewerkers van Carinova voor je klaar om je te helpen bij licht en zwaarder huishoudelijk werk. Denk hierbij aan hulp bij het schoonmaken, opruimen, stofzuigen en dweilen. Voor huishoudelijke hulp heb je een indicatie van de gemeente nodig.
Bekijk voor meer informatie de website van Carinova.
- De Parabool
De Parabool begeleidt jou graag bij jouw wensen om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De organisatie helpt je bij allerlei vragen en bij het regelen van zaken. Je hebt te maken met twee begeleiders. Het begint met een intakegesprek, waarbij jij vertelt waarom jij begeleiding wilt. Dan wordt besproken op welke dagen en uren je begeleiding krijgt. De Parabool is er ook voor de mensen die belangrijk zijn voor jou, bijvoorbeeld van andere instellingen.
De Parabool biedt ook ondersteuning bij het huishouden. Ze kunnen je helpen je huis op orde houden en aanleren hoe je dit zelfstandig kunt gaan doen.
De Parabool biedt ook een zinvolle dagbesteding of werkplek. Er is een divers aanbod voor jong en oud. Je kunt ontdekken waar je talenten liggen of ervaren hoe het is om te werken in een bakkerij, winkel of koffiecorner. Of misschien is het Textielatelier of de Houtwerkplaats wat voor jou.
Bekijk voor meer informatie de website van De Parabool.
- PGVZ
PGVZ biedt ambulante begeleiding aan mensen met psychosociale problematiek en/of een lichte verstandelijke beperking. De ambulante begeleiding is persoonsgebonden en vraaggericht. PGVZ gaat uit van jouw hulpvraag, en helpt graag om deze te verduidelijken.
Het doel van PGVZ is om mensen een zo volwaardig mogelijk zelfstandig leven te laten leven. PGVZ gaat hierbij uit van de kwaliteiten en mogelijkheden van eenieder. PGVZ biedt maatwerk en wilt mensen vanuit positieve ervaringen laten groeien naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.
Ambulante begeleiding kan bestaan uit:
- Individuele gesprekken
- Begeleiden naar zelfstandigheid / zelfredzaamheid
- Dag- en weekstructuur aanbrengen
- Netwerk opbouwen en onderhouden.
- Administratie, financiën en post op orde krijgen en houden
- Huishoudelijke taken op orde krijgen en houden.
- Opvoedondersteuning
- Ondersteuning bij het zoeken naar werk / dagbesteding / scholing en ondersteuning bij het behouden van werk / dagbesteding
- Ondersteunen bij diverse contacten, bijv. met familie, buurt, andere zorgaanbieders, artsen, bewindvoerders e.d.
- Ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie via de WMO
Ambulante begeleiding biedt PGVZ bij mensen thuis. Dit kan variëren van 1 keer per week tot meerdere keren per week. Daarnaast richt PGVZ op ontmoeting. PGVZ wilt mensen helpen hun netwerk te vergroten omdat dit een positieve uitwerking heeft op het zelfstandig functioneren.
Bekijk voor meer informatie de website van PGVZ.
- T-zorg
T-zorg biedt hulp bij het huishouden en begeleiding bij zelfredzaamheid.
De wens van de meeste mensen is zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Met het ouder worden lukt het misschien niet meer om alle taken van het huishouden zelf te doen. Dan is het belangrijk de juiste ondersteuning te krijgen.
Soms heb je extra ondersteuning nodig om de dagelijkse zaken te regelen. Zoals hulp bij administratie, dagindeling of het leggen van sociale contacten. Deze hulp heb je bijvoorbeeld nodig omdat je dit (tijdelijk) zelf niet kunt doen, door psychische klachten, een handicap of een specifieke situatie.
T-zorg werkt met vaste thuishulpen, dus je hebt een vertrouwd gezicht uit jouw buurt. Zo kun je zo lang mogelijk blijven wonen in een schoon en leefbaar huis.
Bekijk voor meer informatie de website van T-zorg.
-
Ondersteuning in groepsverband
- ABC de Cirkel
Heb je een hulpvraag over bijvoorbeeld je huishouden, omgang met vrienden en familie, financiën en administratie? Of over het vinden van werk of een andere zinvolle dagbesteding? Dan kijkt ABC de Cirkel samen met jou naar een programma dat daarbij past: in de vorm van ambulante zorg, dagbesteding of arbeidstraject. Daarbij gaat de organisatie uit van jouw talenten, mogelijkheden en kansen. En biedt ze, waar nodig, ondersteuning op maat. En verandert jouw vraag? Dan verandert het programma eenvoudig mee.
ABC de Cirkel begeleidt mensen met niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychosociale problematiek en iedere andere 18+’er die dat nodig heeft. Om hen te ondersteunen zo optimaal mogelijk te functioneren in wonen, werken en vrije tijd. Bij hen thuis of op een van de locaties in Olst, Deventer en Twello.
Kijk voor meer informatie op de website van ABC de Cirkel.
- Bij Tjoonk
Biedt ondersteuning aan volwassenen met:
- psychische beperking/stoornis
- verstandelijke beperking
- beperking autistisch spectrum
- beperking agv ouderdom
- dementie/geheugenproblemen
- neurologische beperking
- lichamelijke/motorische stoornis
- verslavingsproblemen
De groep deelnemers is een mix van verschillende doelgroepen die elkaar ondersteunen bij het werken aan de persoonlijke doelen. Het werken met deze gemixte groep vindt Bij Tjoonk van grote meerwaarde. De deelnemers werken mee op de boerderij bij de verzorging van de koeien, varkens, kippen en konijnen. Daarnaast is er een moestuin waar alle werkzaamheden met de deelnemers worden gedaan. Ook is er regelmatig werk voor het landgoed, zoals singels onderhouden en kleine snoeiwerkzaamheden. Ook is er een groep mensen die de producten uit de moestuin verwerkt en zorgt dat deze verkoop klaar zijn. Er is een kleine houtwerkplaats in ontwikkeling om met hout te kunnen werken.
Bij Tjoonk is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van Bij Tjoonk.
- Carinova
Als het je zelf niet meer lukt, staan de medewerkers van Carinova voor je klaar om je te helpen bij licht en zwaarder huishoudelijk werk. Denk hierbij aan hulp bij het schoonmaken, opruimen, stofzuigen en dweilen. Voor huishoudelijke hulp heb je een indicatie van de gemeente nodig.
Bekijk voor meer informatie de website van Carinova.
- De Parabool
De Parabool begeleidt jou graag bij jouw wensen om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De organisatie helpt je bij allerlei vragen en bij het regelen van zaken. Je hebt te maken met twee begeleiders. Het begint met een intakegesprek, waarbij jij vertelt waarom jij begeleiding wilt. Dan wordt besproken op welke dagen en uren je begeleiding krijgt. De Parabool is er ook voor de mensen die belangrijk zijn voor jou, bijvoorbeeld van andere instellingen.
De Parabool biedt ook ondersteuning bij het huishouden. Ze kunnen je helpen je huis op orde houden en aanleren hoe je dit zelfstandig kunt gaan doen.
De Parabool biedt ook een zinvolle dagbesteding of werkplek. Er is een divers aanbod voor jong en oud. Je kunt ontdekken waar je talenten liggen of ervaren hoe het is om te werken in een bakkerij, winkel of koffiecorner. Of misschien is het Textielatelier of de Houtwerkplaats wat voor jou.
Bekijk voor meer informatie de website van De Parabool.
- De Schurinkshoeve
Biedt dagbesteding in groepsverband, individuele begeleiding en logeeropvang binnen de zorgboerderij. En ambulante begeleiding daarbuiten, bijvoorbeeld in de thuissituatie. Dit doen ze voor de doelgroepen jeugd, volwassenen en senioren.
Bij dagbesteding is het uitgangspunt een zinvolle, actieve en gestructureerde daginvulling, uitgaande van ieders mogelijkheden. Soms hebben deelnemers op bepaalde momenten 1 op 1 begeleiding nodig om vervolgens weer goed mee te kunnen draaien binnen de groep.
Bij ambulante begeleiding krijgt iemand individuele begeleiding op maat, gericht op doelen waar die persoon op dat moment in zijn leven professionele ondersteuning bij nodig heeft. Dit kan op diverse gebieden zijn; lichamelijk functioneren, psychisch functioneren, sociale contacten en invulling bij een zinvolle dagstructuur.
Op diverse dagen is er logeeropvang voor volwassenen en senioren. Juist daar waar de zorgboerderij wordt ingezet ter ontlasting van de mantelzorgers kan het heel prettig zijn als die ontlasting ook voor een nacht geboden wordt.
De Schurinkshoeve is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van De Schurinkshoeve.
- De Zorgstal
De Zorgstal biedt zorg aan jongeren/gezin, mensen met een psychische beperking of stoornis en mensen met een verstandelijke beperking.
De ambulante begeleiding heeft als doel de cliënt zo lang mogelijk in de eigen omgeving te laten wonen. Hier wordt ingezet op alle leefgebieden: administratie en financiën, regie bij het huishouden, daginvulling en dagstructuur, sociaal en persoonlijk functioneren, zelfzorg en gezondheid, draagkracht mantelzorg, gezin (of huishouden). Hier zoeken we aansluiting bij het sociaal netwerk van de cliënt.
Op de Zorgstal hebben de cliënten een eigen woning ter beschikking. De cliënten ontvangen naast de individuele begeleiding ook groepsbegeleiding, in de vorm van dagbesteding. Hierbij spelen de aanwezige paarden een grote rol. De Zorgstal bevindt zich in het buitengebied en op de locatie is er genoeg te doen, zoals onderhoud van het terrein en andere buitenklussen. Andere activiteiten zijn koken, bakken en creatieve activiteiten.
De Zorgstal is lid van Coöperatie Boer en Zorg.
Bekijk voor meer informatie de website van de Zorgstal.
- Erve de Poll
Erve de Poll biedt dagbesteding voor ouderen en mensen met dementie. De dagbesteding vindt plaats op een aangepaste boerderij met een ruim erf. Binnen is alles ingericht in een huiselijke sfeer, zodat iedereen zich snel thuis voelt.
Niet bezig zijn met beperkingen maar juist met de mogelijkheden. Het doel van Erve de Poll is dat hun deelnemers zo lang mogelijk een zinvol en afwisselend leven leiden in een veilige en vooral gezellige omgeving. Op het erf is een moestuin en een boomgaard. Er zijn allerlei soorten dieren zoals koeien, schapen en kippen. Niet iedereen heeft de behoefte om fysiek bezig te zijn en dat hoeft ook niet. Gewoon lekker buiten zitten is ook prima.
Bij Erve de Poll hebben ze een vast dagritme, ze bereiden samen een warme maaltijd en zijn bij mooi weer veel buiten. Het erf is afgesloten. Samen kan men een wandeling maken in het naastgelegen bos.
Het is mogelijk om gebracht en gehaald te worden. Dit doet men met eigen vervoer van Erve de Poll.
- Haltez
Ambulante ondersteuning
HalteZ gaat samen met jou kijken waar jouw problemen vandaan komen en waarom ze blijven. Om samen met jou negatieve patronen te doorbreken en verstevigen wat er juist goed gaat. En om jou (weer) eigen regie te geven en veerkrachtiger te maken. Heb je een beperking waardoor je niet geheel zelfstandig het leven kan leven? Dan ondersteunt Haltez jou erin te accepteren wat niet (meer) kan, een sociaal netwerk op te bouwen, en nieuwe vaardigheden te leren.
Dagbesteding
HalteZ gaat samen met jou op zoek naar wat je kan en wil. In de werkplaats (onder andere houtbewerking, creatieve bezigheden, techniek), het buurthuis (onder andere koken) of ergens buiten. Om ritme op te bouwen, je weer ergens verantwoordelijk voor te voelen, je een beter gevoel over jezelf te geven en contact met anderen te hebben. De activiteiten zijn zoveel mogelijk in een groep, maar 1-op-1 zijn er ook mogelijkheden.
Kijk voor meer informatie op de website van Haltez.
- Het Hageveld
Het Hageveld biedt dagbesteding en kortdurend verblijf (logeeropvang) voor kinderen vanaf 5 jaar en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, ASS, ADHD of epilepsie. Tevens bieden ze een werkplek voor (jong)volwassenen. Door te helpen met allerlei taakjes, in een gemoedelijke sfeer van rust en ruimte, groeit het zelfvertrouwen en eigenwaarde van de deelnemers. Door voor de dieren te zorgen ontwikkelen de deelnemers verantwoordelijkheidsgevoel.
De kinderen en jongvolwassenen een goede dagbesteding bieden staat voorop. Kleinschaligheid vinden ze erg belangrijk, zodat de werkzaamheden afgestemd kunnen worden per individu. Immers iedereen heeft andere interesses en mogelijkheden. Ze krijgen de kans om zich te ontwikkelen en te groeien, waardoor ze meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgen.
Het Hageveld is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van Het Hageveld.
- Het Zand
Het Zand streeft naar huiselijkheid en gezelligheid, de dorpse ons-kent-ons sfeer. Het Zand komt daarmee tegemoet aan de wens van de oudere (kwetsbaar wordende) inwoner van Heino en Wijhe om in “hun” dorp te kunnen blijven. Sociale contacten zijn daarbij belangrijk; zo voelt een cliënt zich snel thuis.
Tijdens de ondersteuning in groepsverband biedt Het Zand de cliënt graag diverse activiteiten; van bewegen tot creatief bezig zijn, van gespreksgroep tot gezamenlijk bakken. Natuurlijk speelt men bij Het Zand ook graag spelletjes als bingo, mens-erger-je-niet, kegelen en sjoelen. Vanzelfsprekend is de wens van de cliënt leidend voor de invulling van de ondersteuning in groepsverband.
Ook leveren ze individuele ondersteuning aan cliënten, die als huurder van een zelfstandig appartement bij hen op locatie bekend zijn.
Verder heeft Het Zand – mocht daar behoefte aan zijn – ruimte voor het leveren van respijtzorg of kortdurend verblijf in zowel Het Wooldhuis in Heino als Het Weijtendaal in Wijhe.
Kijk voor meer informatie op de website van Het Zand.
- De Horsthoeve
De Horsthoeve biedt in een beschermde omgeving kleinschalige dagbesteding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), waaronder ook (jong) dementerenden. Beweging, creatief denken en doen én gezonde voeding zijn de uitgangspunten van de dagbesteding. Het ‘landleven’ geeft geborgenheid op basis van ontspanning, rust en persoonlijke aandacht.
De Horsthoeve geeft de deelnemers gepaste aandacht en begeleiding waarbij het ‘welbevinden’ en het ‘mogen zijn wie je bent’ centraal staan. Door haalbare doelen te stellen, ontstaat er ruimte voor zelfontplooiing en versterking van het gevoel van eigenwaarde. We richten ons niet op de beperkingen van de zorgvrager maar op hun mogelijkheden. Op deze wijze wordt het leven met een beperking dragelijker voor zowel de getroffene als voor de omgeving.
Activiteiten
- Atelier: schilderen, tekenen, keramiek, glas-in-lood, houtbranden;
- Buiten: moestuin, aardbeien, kas, boomgaard, erf, kippen, honden, paarden, wandelen, fietsen;
- Binnen: koken/bakken/jam maken, zingen, relaxen, lachen, lezen, spelletjes, puzzelen;
- Individuele begeleiding: paardencoaching, ook voor mantelzorger.
Bekijk voor meer informatie de website van De Horsthoeve.
- Groei- en zorgboerderij De Stamhoeve
Werken op de zorgboerderij kan in het kader van dagbesteding, maar ook in een traject richting werk. De Stamhoeve onderzoekt de kwaliteiten en sluit aan op wat al goed gaat. Van daaruit bepalen ze de ontwikkeling. Mensen geven aan dat ze zich gezien voelen, het idee hebben dat ze echt bijdragen en (weer) meedoen. Werkgebieden zijn tuin, dieren, planten kweken, klussen en theekruiden verpakken.
Kortverblijf is voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren in huiselijke kring. Het logeerweekend is voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking en/of ass en/of adhd. Ze zijn veel op het erf met de dieren, doen spelletjes, knutselen, bouwen hutten, maar gaan ook af en toe op stap,
Individuele begeleiding wordt geboden in combinatie met de dagbesteding en kortverblijf. De kinderen of volwassenen hebben dan extra aandacht nodig op een bepaald gebied. Denk aan leren omgaan met autisme, ptss of het uiten van emoties.
De Stamhoeve is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van de Stamhoeve.
- InteraktContour
Als je hersenletsel hebt kunnen dagelijkse dingen ineens veel moeite kosten. Of je hebt er hulp bij nodig. Wil je weer grip krijgen op je leven en zoveel mogelijk zelfstandig blijven doen?
Als betaald werken niet meer lukt, ben je opnieuw aan zet. Je wilt overdag iets zinvols doen. Iets om handen hebben. Voor de een betekent dit vooral creatief bezig zijn. De ander wil liever nieuwe dingen leren, sporten of vrijwilligerswerk doen. InteraktContour ondersteunt jou met een zinvolle daginvulling. Samen kijken we naar jouw persoonlijke doelen en welke activiteiten je helpen om die te bereiken.
Met individuele begeleiding van InteraktContour krijg je handvatten waardoor jij - met hulp van de mensen om je heen – zelfstandig kan blijven wonen en zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. InteraktContour biedt ook Hersenz behandeling en Wonen met Zorg.
Bekijk voor meer informatie de website van InteraktContour.
- JP van den Bent
In de ondersteuning vanuit JP van den Bent staan jouw wensen en behoeften centraal. Samen met jou maken zij een ondersteuningsplan. Hier geef jij zelf richting aan. Jij weet tenslotte zelf het beste wat je kunt en waar je ondersteuning bij nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het huishouden, financiën, een dagritme vinden, etc. Vertel wie je bent, wat je wilt en wat je verwacht. Dan legt JP uit wat zij voor jou kunnen betekenen.
Zinvol werk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Bij onshandelshuis maken ze creatieve producten die verkocht worden. Ook bieden ze diensten aan lokale bedrijven, zoals schoonmaakwerkzaamheden, inpakwerkzaamheden, groenonderhoud, horeca en diverse klussen. Ze werken met samenwerkingspartners als Staatsbosbeheer, Go Ahead Eagles en Op Duur. Leren en ontwikkeling is belangrijk. BijJP kun je nieuwe vaardigheden leren en certificaten halen, zodat je kan doorgroeien.
Bekijk voor meer informatie de website van JP van den Bent.
- RIBW
RIBW heeft Stap in de WIJK opgezet. Begeleiders en cliënten stappen samen de wijk in.
Waarom Stap in de Wijk? RIBW heeft als doel om cliënten zo snel en zo goed mogelijk in staat te stellen om weer zonder professionele GGZ-ondersteuning te kunnen leven.
Hoe? Door cliënten (meer) onderdeel van de maatschappij te laten worden en de regie over hun eigen leven terug te geven, stelt RIBW hen in staat om autonoom en zonder de ondersteuning te leven.
Wat gaat RIBW doen? Met het ondersteuningsaanbod kun je als client kiezen op welke manier je onderdeel wordt van de maatschappij. Je krijgt een digitaal platform (MijnRIBW) waarmee je kiest welke ondersteuning je uit het netwerk van naasten, medecliënten, vrijwilligers en professioneel ondersteuningsaanbod nodig hebt, waar de ondersteuning plaats vindt en wanneer je de ondersteuning wilt.
RIBW neemt alle cliënten stap voor stap mee in deze werkwijze. De begeleider blijft beschikbaar en bereikbaar.
Voor meer informatie bekijk de website van RIBW.
- Rumi Dervish
Rumi Dervish is een thuiszorgorganisatie die zich richt op onder andere de multiculturele samenleving in de omgeving van Zwolle en omstreken. In Nederland leven we met diverse culturen, waarbij de zorgvragen complex kunnen zijn vanuit het verleden en de barrière rondom de taal. Rumi Dervish beschikt over professionele medewerkers die de taal en cultuur van de doelgroep kennen met als basis de Nederlandse taal en cultuur, waardoor ze de juiste ondersteuning kunnen bieden en een veilige omgeving gecreëerd wordt waarbinnen de cliënt geleidelijk aan kan participeren in de maatschappij.
Rumi Dervish biedt verschillende vormen van zorg aan:
- Persoonlijke verzorging
- Individuele begeleiding
- Groepsbegeleiding
- Huishoudelijke ondersteuning
Heb je een vraag over de diensten van Rumi Dervish? Je kunt altijd bij hen terecht met je vragen per e-mail of telefonisch. Ook kan er een afspraak ingepland worden bij hen op kantoor, zodat zij jou te woord kunnen staan.
Meer informatie? Bekijk de website van Rumi Dervish.
- Ygdrasil
Wonen
Ygdrasil biedt een veilige woonplek voor mensen met een begeleidingsvraag. Alle cliënten van Ygdrasil hebben een persoonlijk begeleider die de directe zorgbelangen behartigt en probeert te helpen met het opbouwen van een sociaal netwerk. Ygdrasil heeft woonvormen voor cliënten die een beschermde woonvorm prettig vinden tot cliënten die hun eigen leven leiden en alleen begeleiding op afstand hebben. Ygdrasil stimuleert haar cliënten om in hun vrije tijd deel te nemen aan het maatschappelijke leven en diverse activiteiten in de regio te bezoeken.
Ambulant
Aan mensen met een hulpvraag, die in een eigen huis wonen (huur of koop), biedt Ygdrasil diverse begeleidingsvormen. Begeleiders maken afspraken in de begeleiding op maat.
Dagbesteding
Werken bij Ygdrasil betekent dat doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt binnen de mogelijkheden die er zijn. Binnen, buiten, met de handen, groot werk, precisie werk, met mensen of juist niet. Werkplezier staat voorop.
Bekijk voor meer informatie de website van Ygdrasil.
- Stichting De Enk Lemelerveld
De Enk is een laagdrempelige zorgaanbieder, waar persoonlijke begeleiding van essentieel belang is. Een plek waar deelnemers hun kwaliteiten kunnen laten zien en nieuwe technieken aan kunnen leren. Je leert door te werken. Opnieuw wennen aan een gezonde dagstructuur is voor velen belangrijk. Je kunt groeien en eventueel daarna een stap verder maken in de participatieladder. De Enk geeft de deelnemers de mogelijkheid om te integreren in het bedrijfsleven.
Door mensen bij de Enk aan het werk te zetten kunnen zij hun kwaliteiten inzetten en erachter komen wat ze leuk vinden, waar ze plezier aan beleven en arbeidsritme opdoen. Een deelnemer kan hierdoor zijn zelfwerkzaamheid, taakgerichtheid en vaardigheden ontwikkelen.
Stichting de Enk Lemelerveld is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van Stichting de Enk Lemelerveld.
- Wiggers zorgboerderij/dierenpension
Zorgboerderij Wiggers is een familiebedrijf, die een warm hart toedraagt aan hond en mens. Zij worden geholpen door een klein team van vaste medewerkers.
Locatie Haansweg is naast een Zorgboerderij ook een actief hondenpension. Samen met de medewerkers en de deelnemers worden de werkzaamheden gedaan die nodig zijn voor de honden uitlaatservice, dagopvang voor honden en het hondenpension.
Locatie Wijheseweg is een boerderij waar naast vele honden ook andere dieren zoals: schapen, geiten, konijnen, kippen, duiven en een pony aanwezig zijn. Samen worden de dieren verzorgt en de overige werkzaamheden, die nodig zijn op de boerderij, uitgevoerd. Er is volop ruimte dus om te kunnen werken, maar ook voor het knuffelen met de dieren die zorgen voor ontspanning.
Een prima omgeving waar je veel kunt leren en je zelf kunt ontplooien, je eigenwaarde kunt ontwikkelen en leren met anderen om te gaan.
Wiggers is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van Zorgboerderij Wiggers.
- Zorgboerderij de Damhoeve
De Damhoeve biedt ondersteuning aan mensen met dementie, een geheugenstoornis en mensen met beperkingen als gevolg van ouderdom.
De Damhoeve biedt in een veilige en huiselijke setting dagbesteding aan voor ouderen. Daarbij vindt de organisatie het belangrijk dat ouderen zoveel mogelijk autonomie behouden, ze een zinvolle dag beleven en dat ze gezien en gehoord worden.
De dagstart is met koffie en thee. Elke dag is er verse soep en wordt er tussen de middag warm gegeten. Per dag bekijken ze, samen met de deelnemers, welke activiteiten ondernomen worden. Door de vele ruimtes, zowel binnen als buiten, zijn er veel mogelijkheden. Er wordt veel gewandeld (eventueel in rolstoel).
Doordat ze in kleine groepjes werken en er een klein team van vaste begeleiders is, is er veel persoonlijke aandacht.
Stichting de Damhoeve is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van De Damhoeve.
- Zorgboerderij Klein Canada
Zorgboerderij Klein Canada wil het mooie van de boerderij delen met jeugd, ouderen en mensen van alle leeftijden met een verstandelijke of lichamelijke beperking. En hen een plek bieden waar ze zich prettig en veilig voelen. Klein Canada helpt hen in de omgang met de dieren. De zorgboerderij helpt mensen en kinderen bij het makkelijker uiten van hun emoties en bij het rust vinden.
Zorgboerderij Klein Canada is in staat om iedereen te laten genieten van de boerderij. Ze kijken goed naar de behoefte van de deelnemer. Zo kunnen ze veel verschillende kinderen- en volwassenenzorg op maat bieden.
Deze kwaliteiten maken de zorgboerderij uniek:
- Passie
- Ruime ervaring met mens & dier
- Erg goed in de omgang met o.a. kinderen
- Brave paarden en hun positieve uitwerking op mensen
- Binding met de omgeving
- Gemoedelijkheid, veelzijdigheid en flexibiliteit van een klein bedrijf
- Creatief met koken
- Centrale ligging in Wijhe
- Zorgboerderij t Hamel
De dagbesteding voor ouderen vindt plaats in het tot een ruime huiskamer verbouwde achterhuis van de boerderij met vloerverwarming en houtkachel. Hier hebben huiselijke activiteiten plaats als koffie drinken, voorbereiden warme maaltijd, het gezamenlijk eten, afwassen en andere dagelijkse herkenbare huiselijke activiteiten. Voor het rusten na het eten zijn twee rustruimtes en een aantal relaxfauteuils beschikbaar.
Op het erf is een wandelpad aangelegd met mooie bloemenborders. Ook is er een moestuin en boomgaard en weilandjes voor de schapen. Dagelijks maken ze bij Zorgboerderij 't Hamel met de deelnemers een wandeling op het erf en bij mooi weer is er buiten volop gelegenheid om lekker te zitten en te genieten van de mooie omgeving. Het beleven staat centraal op de boerderij.
Tevens worden op gezette tijden activiteiten aangeboden die een beroep doen op de hersenen van dementerende ouderen teneinde het proces van achteruitgang enigszins te vertragen. Activiteiten die een stimulans geven tot bewegen worden dagelijks aangeboden.
Zorgboerderij 't Hamel is een open organisatie en heeft dan ook geen hekwerk om het erf. Dit heeft tot gevolg dat 't Hamel alleen ouderen kan begeleiden die nog te beïnvloeden zijn.
Bekijk voor meer informatie de website van 't Hamel.
-
Respijtzorg
- ABC de Cirkel
Heb je een hulpvraag over bijvoorbeeld je huishouden, omgang met vrienden en familie, financiën en administratie? Of over het vinden van werk of een andere zinvolle dagbesteding? Dan kijkt ABC de Cirkel samen met jou naar een programma dat daarbij past: in de vorm van ambulante zorg, dagbesteding of arbeidstraject. Daarbij gaat de organisatie uit van jouw talenten, mogelijkheden en kansen. En biedt ze, waar nodig, ondersteuning op maat. En verandert jouw vraag? Dan verandert het programma eenvoudig mee.
ABC de Cirkel begeleidt mensen met niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychosociale problematiek en iedere andere 18+’er die dat nodig heeft. Om hen te ondersteunen zo optimaal mogelijk te functioneren in wonen, werken en vrije tijd. Bij hen thuis of op een van de locaties in Olst, Deventer en Twello.
Kijk voor meer informatie op de website van ABC de Cirkel.
- De Schurinkshoeve
Biedt dagbesteding in groepsverband, individuele begeleiding en logeeropvang binnen de zorgboerderij. En ambulante begeleiding daarbuiten, bijvoorbeeld in de thuissituatie. Dit doen ze voor de doelgroepen jeugd, volwassenen en senioren.
Bij dagbesteding is het uitgangspunt een zinvolle, actieve en gestructureerde daginvulling, uitgaande van ieders mogelijkheden. Soms hebben deelnemers op bepaalde momenten 1 op 1 begeleiding nodig om vervolgens weer goed mee te kunnen draaien binnen de groep.
Bij ambulante begeleiding krijgt iemand individuele begeleiding op maat, gericht op doelen waar die persoon op dat moment in zijn leven professionele ondersteuning bij nodig heeft. Dit kan op diverse gebieden zijn; lichamelijk functioneren, psychisch functioneren, sociale contacten en invulling bij een zinvolle dagstructuur.
Op diverse dagen is er logeeropvang voor volwassenen en senioren. Juist daar waar de zorgboerderij wordt ingezet ter ontlasting van de mantelzorgers kan het heel prettig zijn als die ontlasting ook voor een nacht geboden wordt.
De Schurinkshoeve is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van De Schurinkshoeve.
- Groei- en zorgboerderij De Stamhoeve
Werken op de zorgboerderij kan in het kader van dagbesteding, maar ook in een traject richting werk. De Stamhoeve onderzoekt de kwaliteiten en sluit aan op wat al goed gaat. Van daaruit bepalen ze de ontwikkeling. Mensen geven aan dat ze zich gezien voelen, het idee hebben dat ze echt bijdragen en (weer) meedoen. Werkgebieden zijn tuin, dieren, planten kweken, klussen en theekruiden verpakken.
Kortverblijf is voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren in huiselijke kring. Het logeerweekend is voor kinderen/jongeren met een verstandelijke beperking en/of ass en/of adhd. Ze zijn veel op het erf met de dieren, doen spelletjes, knutselen, bouwen hutten, maar gaan ook af en toe op stap,
Individuele begeleiding wordt geboden in combinatie met de dagbesteding en kortverblijf. De kinderen of volwassenen hebben dan extra aandacht nodig op een bepaald gebied. Denk aan leren omgaan met autisme, ptss of het uiten van emoties.
De Stamhoeve is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van de Stamhoeve.
- Het Hageveld
Het Hageveld biedt dagbesteding en kortdurend verblijf (logeeropvang) voor kinderen vanaf 5 jaar en (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, ASS, ADHD of epilepsie. Tevens bieden ze een werkplek voor (jong)volwassenen. Door te helpen met allerlei taakjes, in een gemoedelijke sfeer van rust en ruimte, groeit het zelfvertrouwen en eigenwaarde van de deelnemers. Door voor de dieren te zorgen ontwikkelen de deelnemers verantwoordelijkheidsgevoel.
De kinderen en jongvolwassenen een goede dagbesteding bieden staat voorop. Kleinschaligheid vinden ze erg belangrijk, zodat de werkzaamheden afgestemd kunnen worden per individu. Immers iedereen heeft andere interesses en mogelijkheden. Ze krijgen de kans om zich te ontwikkelen en te groeien, waardoor ze meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgen.
Het Hageveld is lid van Coöperatie Boer en Zorg
Bekijk voor meer informatie de website van Het Hageveld.
- Het Zand
Het Zand streeft naar huiselijkheid en gezelligheid, de dorpse ons-kent-ons sfeer. Het Zand komt daarmee tegemoet aan de wens van de oudere (kwetsbaar wordende) inwoner van Heino en Wijhe om in “hun” dorp te kunnen blijven. Sociale contacten zijn daarbij belangrijk; zo voelt een cliënt zich snel thuis.
Tijdens de ondersteuning in groepsverband biedt Het Zand de cliënt graag diverse activiteiten; van bewegen tot creatief bezig zijn, van gespreksgroep tot gezamenlijk bakken. Natuurlijk speelt men bij Het Zand ook graag spelletjes als bingo, mens-erger-je-niet, kegelen en sjoelen. Vanzelfsprekend is de wens van de cliënt leidend voor de invulling van de ondersteuning in groepsverband.
Ook leveren ze individuele ondersteuning aan cliënten, die als huurder van een zelfstandig appartement bij hen op locatie bekend zijn.
Verder heeft Het Zand – mocht daar behoefte aan zijn – ruimte voor het leveren van respijtzorg of kortdurend verblijf in zowel Het Wooldhuis in Heino als Het Weijtendaal in Wijhe.
Kijk voor meer informatie op de website van Het Zand.
- InteraktContour
Als je hersenletsel hebt kunnen dagelijkse dingen ineens veel moeite kosten. Of je hebt er hulp bij nodig. Wil je weer grip krijgen op je leven en zoveel mogelijk zelfstandig blijven doen?
Als betaald werken niet meer lukt, ben je opnieuw aan zet. Je wilt overdag iets zinvols doen. Iets om handen hebben. Voor de een betekent dit vooral creatief bezig zijn. De ander wil liever nieuwe dingen leren, sporten of vrijwilligerswerk doen. InteraktContour ondersteunt jou met een zinvolle daginvulling. Samen kijken we naar jouw persoonlijke doelen en welke activiteiten je helpen om die te bereiken.
Met individuele begeleiding van InteraktContour krijg je handvatten waardoor jij - met hulp van de mensen om je heen – zelfstandig kan blijven wonen en zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. InteraktContour biedt ook Hersenz behandeling en Wonen met Zorg.
Bekijk voor meer informatie de website van InteraktContour.