Maatschappelijke opvang

Maatschappelijke opvang helpt u als u plotseling niet meer kan blijven wonen waar u woonde en begeleiding nodig heeft.

Wat is maatschappelijke opvang?

Kunt u plotseling niet meer blijven wonen waar u woonde? Heeft u meteen een veilig adres nodig met begeleiding? Dan kunt u contact opnemen met de maatschappelijke opvang. Daar vindt u onderdak en een veilig adres om tot rust te komen. U maakt weer plannen voor de toekomst en krijgt hulp om uw leven weer op orde te krijgen.

Uw verblijf in de maatschappelijke opvang

In de maatschappelijke opvang is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. U leeft met andere mensen in een groep, maar heeft wel een eigen slaapkamer. U krijgt hulp en begeleiding op diverse leefgebieden. Wanneer u bepaalde hulp niet vanuit de opvang kunt krijgen, verwijzen wij u naar andere instanties voor ambulante hulp.

Voor wie is maatschappelijke opvang?

De maatschappelijke opvang is bedoeld voor mensen die plotseling onderdak of een veilig adres met begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld bij psychische of financiƫle problemen.

Waar regel je het?

Voor onze gemeente wordt de maatschappelijke opvang (ook wel crisisopvang genoemd) verzorgd door Iriszorg. U kunt zich aanmelden bij Iriszorg Deventer via telefoonnummer 088-6061600. Of kijk op de website van Iriszorg voor de contactgegevens van de maatschappelijke opvang.

Meer weten over maatschappelijke opvang?

  • Neem online contact met ons op.
  • Bel ons op 140570 (zonder kengetal of 0570-568080)
  • Bezoek onze balies in het gemeentehuis en/of Holstohus

Deel dit
Mail
Bellen