Maatschappelijk werk

Iedereen heeft wel eens problemen. Vaak helpt praten met vrienden, familie, buren of bekenden. Wat als je er dan toch niet uitkomt of het niet met hen kunt of durft te bespreken ? Dan is er het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) waar u terecht kunt voor een vertrouwelijk gesprek en hulp.

Problemen horen bij het leven. Praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Het kan echter zijn dat u er samen met hen niet uitkomt. Misschien is er ook niemand in uw omgeving met wie u over uw probleem durft of kunt praten. Dan kunt u gebruikmaken van de vertrouwelijke hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW). Het AMW kan u helpen bij het zoeken naar een oplossing voor zogenaamde ‘psychosociale problemen’.

De maatschappelijk werkers ondersteunen, begeleiden of adviseren u wanneer u problemen heeft waar u alleen niet uitkomt. U kunt hierbij denken aan:

Financiële problemen

  • u komt niet rond met uw inkomen
  • u heeft schulden en weet niet hoe u ze moet aflossen

Relatie- en opvoedproblemen

  • u heeft problemen met uw partner
  • u kunt de kinderen niet meer aan of begrijpt ze niet meer

Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen

  • u verliest uw partner, gezondheid of uw werk
  • u gaat scheiden
  • u heeft in het verleden vervelende dingen meegemaakt

Kosten

Er zijn geen kosten voor u als u hulp vraagt bij het Algemeen Maatschappelijk Werk.

Waar regel je het?

U kunt rechtstreeks contact opnemen met De Kern om een afspraak te maken. Soms is het mogelijk dat iemand uit uw omgeving zich grote zorgen om u maakt en met u afspreekt dat hij of zij de eerste stap voor u gaat zetten. In dat geval gaat deze persoon u bij het maatschappelijk werk aanmelden.

Meer weten?

Uitgebreidere informatie vind u op de website van het CJG Olst-Wijhe of van De Kern.

Ook interessant

 

Deel dit
Mail
Bellen