Meedoen aan activiteiten

Ontmoet nieuwe mensen in Olst-Wijhe.

Misschien woont u nog niet zo lang in Olst-Wijhe of wilt u graag meer contacten. U kunt nieuwe mensen ontmoeten door eens mee te doen aan een activiteit in de buurt. Maar welke activiteiten zijn er in onze gemeente? Elk dorp en elke kern heeft zijn eigen ontmoetingsplekken en organisaties en instellingen die activiteiten organiseren. Als u het lastig vindt om zelf op zoek te gaan naar leuke activiteiten of om daar voor het eerst in uw eentje naar toe te gaan, kunnen anderen u misschien helpen.

Bij het Noaberhuus kunt u op meerdere tijdstippen per week binnenlopen voor een kop koffie of thee en anderen ontmoeten. Dit inwonerinitiatief heeft inloopplekken in Olst en in Wijhe en iedereen is welkom.

In onze gemeente is er voor ieder wat wils te vinden. Naast veel algemene activiteiten voor iedereen is er het project Dag!enDoen! voor ouderen die niet meer zoveel buiten de deur komen maar dit eigenlijk wel graag willen.

Mensen met geheugenproblemen of dementie en hun partner zijn welkom in de Huuskamer. Doel van de bijeenkomsten in Olst en Wijhe is om iedereen een ontspannen ochtend te bieden. Activiteiten worden in overleg georganiseerd.

(Vrienden)diensten zijn bedoeld voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn en die zelfstandig of beschermd wonen in de gemeente Olst-Wijhe. U kunt bij hen terecht voor onafhankelijke informatie en advies, (praktische) ondersteuning, sociale contacten en activiteiten (zoals maatjesactiviteiten, creatieve activiteiten en inloop). Deze diensten zijn gratis en er is geen indicatie van de gemeente nodig (dus ook geen eigen bijdrage).

Verenigingen

Lid worden van een club of deelnemen aan activiteiten kan u veel plezier geven en ook veel nieuwe contacten opleveren. Op een sportvereniging kunt u twee resultaten tegelijk halen. U leert nieuwe mensen kennen en u doet aan beweging. In onze gemeente is een breed aanbod van sportieve activiteiten.

Vrijwilligerswerk

U kunt ook zelf het initiatief nemen door iets te organiseren of vrijwilliger te worden. Bijvoorbeeld bij de buurtvereniging, de speeltuinvereniging, een buurttuin of een sportclub.

Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten. Meer informatie over het doen van vrijwilligerswerk.

Meer weten?

Kijk op de site van Ut Huus.

 

Deel dit
Mail
Bellen