Net uit het ziekenhuis

U komt uit het ziekenhuis of een andere instelling waar u voor herstel na ziekte bent geweest. Hoe gaat het dan verder?

Als verwacht wordt dat u de eerste tijd na uw verblijf in het ziekenhuis of andere instelling niet in staat bent uzelf goed te verzorgen, dan wordt u niet zomaar naar huis gestuurd. Met u en eventueel met familie, wordt besproken wat nodig is. Als het om een geplande opname gaat, dan wordt de nazorg en aanwezigheid van hulmiddelen meestal vooraf geregeld. Vaak voorkomende vormen van nazorg zijn stomaverzorging, wondverzorging en het geven van een prik. Kortdurende huishoudelijke hulp valt er ook onder als dat nodig is. Bij het organiseren van de juiste nazorg en tijdige aanwezigheid van de juiste hulpmiddelen wordt meestal de transferverpleegkundige van het ziekenhuis ingeschakeld.

De transferverpleegkundige

Een transferverpleegkundige heeft een speciale vervolgopleiding gedaan. Zij/hij is verantwoordelijk voor de nazorg van een patiƫnt die uit een gezondheidsinstelling wordt ontslagen en waarvoor thuiszorg en/of hulpmiddelen geregeld moeten worden.

De transferverpleegkundige zorgt ook voor overplaatsing naar een andere zorginstelling als u vanuit het ziekenhuis nog niet direct thuis kunt gaan wonen.

Waar regel je het?

U hoeft niets zelf te regelen, want het ziekenhuis, of een andere instelling waar u tijdelijk bent, regelt dit voor u.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen