Nieuws

Volg het laatste nieuws van Ondersteuning Olst-Wijhe.

Nieuwsbrief ontvangen?

Door u eenmalig te registreren kunt u zich eenvoudig aan- en/of afmelden voor onze nieuwsbrieven.

Gegevens wijzigen voor nieuwsbrief

Wilt u een wijziging doorvoeren, dan kunt u inloggen op onze website. U komt dan op uw persoonlijke profielpagina. Op deze pagina kunt u uw gegevens wijzigen en kunt u aan-en uitvinken welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.Op deze pagina kunt u ook zelf uw profiel verwijderen.

Gebruik van uw gegevens

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het versturen van digitale nieuwsbrieven en worden niet ingezet voor andere doeleinden van de gemeente. Uw gegevens worden uiteraard ook niet verstrekt aan derden.

SallandWonen en gemeente zetten in op schuldhulpverlening

SallandWonen en gemeente zetten in op schuldhulpverlening Olst-Wijhe

Vandaag tekenden SallandWonen en wij een convenant voor schuldhulpverlening. Partners in dit convenant zijn Budget Adviesbureau Deventer (BAD) en Financiën de Baas. Met dit convenant willen de partijen schulden terugdringen en nog belangrijker (financiële) problemen voorkomen door vroegtijdige hulp en ondersteuning. Op deze manier kunnen mensen met financiële problemen nog beter worden geholpen. 

Folder Wereld Alzheimer Dag gemeente Olst-Wijhe

In onderstaande tekst lees je de informatie uit de folder 'Geheugenproblemen: herkent u ze?'.

Geheugenproblemen: herken je ze?

Misschien maak je je zich zorgen over je buurvrouw die steeds haar huissleutel vergeet of het eten laat aanbranden. Of ben je bezorgd over je vriend of vriendin die heel anders reageert dan een paar jaar geleden en soms zonder reden boos wordt. Een beetje vergeetachtig zijn hoort vaak bij ouder worden, maar er kan ook meer aan de hand zijn.

Werken volgens de bedoeling

Wij bieden inwoners ondersteuning op grond van verschillende wetten in het sociaal domein. Bijvoorbeeld vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en Participatiewet. Heb je een hulpvraag? Dan kijken we met je naar het effect wat we samen willen bereiken en of dit past binnen de doelstelling van de wetten.

Scherm de baas?! Doe mee met de interactieve online avond

Veel kinderen zijn niet weg te slaan achter hun mobieltje. Het lijkt wel of ze niet meer zonder kunnen. In veel gevallen is dat niet zo erg. Maar soms loopt het uit de hand. Je kind komt niet meteen als het geroepen wordt. Irritatie omdat je kind de hele tijd achter de telefoon zit, ook tijdens het eten. Of je kind lijkt nergens anders meer in geïnteresseerd dan de laatste Instagram, snapchat of WhatsApp berichten. Je kunt er als opvoeder wanhopig van worden.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen