Nieuws

Volg het laatste nieuws van Ondersteuning Olst-Wijhe.

Nieuwsbrief ontvangen?

Door u eenmalig te registreren kunt u zich eenvoudig aan- en/of afmelden voor onze nieuwsbrieven.

Gegevens wijzigen voor nieuwsbrief

Wilt u een wijziging doorvoeren, dan kunt u inloggen op onze website. U komt dan op uw persoonlijke profielpagina. Op deze pagina kunt u uw gegevens wijzigen en kunt u aan-en uitvinken welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.Op deze pagina kunt u ook zelf uw profiel verwijderen.

Gebruik van uw gegevens

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het versturen van digitale nieuwsbrieven en worden niet ingezet voor andere doeleinden van de gemeente. Uw gegevens worden uiteraard ook niet verstrekt aan derden.

Bericht van het team Taalcafé Wijhe 

In het Taalcafé (onderdeel van het Taalpunt Wijhe) kan men op een gezellige en leuke manier met de Nederlandse taal bezig zijn. Er komt daar van alles ter sprake, vooral uit het dagelijks leven.

Wat is de reductieregeling? 

Is jouw inkomen gelijk aan of lager dan 110% van de voor jou geldende bijstandsnorm? Dan kun je voor bepaalde kosten een bijdrage van de gemeente krijgen. Bijvoorbeeld voor kosten voor sociaal-culturele, recreatieve, culturele en/of sportieve activiteiten. 

Informatieavond: wat is belangrijk om te regelen bij de notaris?

Er zijn momenten in het leven waarbij het handig is om zaken bij een notaris vast te laten leggen. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

SallandWonen en gemeente zetten in op schuldhulpverlening

SallandWonen en gemeente zetten in op schuldhulpverlening Olst-Wijhe

Vandaag tekenden SallandWonen en wij een convenant voor schuldhulpverlening. Partners in dit convenant zijn Budget Adviesbureau Deventer (BAD) en Financiën de Baas. Met dit convenant willen de partijen schulden terugdringen en nog belangrijker (financiële) problemen voorkomen door vroegtijdige hulp en ondersteuning. Op deze manier kunnen mensen met financiële problemen nog beter worden geholpen. 

Wat is bijzondere bijstand?

Soms krijg je met extra kosten te maken die je niet zelf kunt betalen. Voor deze kosten kun je bijzondere bijstand aanvragen. Die kosten moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen