Nieuws

Volg het laatste nieuws van Ondersteuning Olst-Wijhe.

Nieuwsbrief ontvangen?

Door u eenmalig te registreren kunt u zich eenvoudig aan- en/of afmelden voor onze nieuwsbrieven.

Gegevens wijzigen voor nieuwsbrief

Wilt u een wijziging doorvoeren, dan kunt u inloggen op onze website. U komt dan op uw persoonlijke profielpagina. Op deze pagina kunt u uw gegevens wijzigen en kunt u aan-en uitvinken welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen.Op deze pagina kunt u ook zelf uw profiel verwijderen.

Gebruik van uw gegevens

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het versturen van digitale nieuwsbrieven en worden niet ingezet voor andere doeleinden van de gemeente. Uw gegevens worden uiteraard ook niet verstrekt aan derden.

Zelfmoordpreventie bereikbaar op 113

Mensen in psychische nood kunnen voortaan direct een hulpverlener aan de lijn krijgen als zij het nummer 113 bellen.

Wat is de individuele inkomenstoeslag?

De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag dat wij u één keer per jaar kunnen geven als u al lange tijd een laag inkomen heeft. U kunt het geld vrij besteden, bijvoorbeeld aan spullen die u met een laag inkomen soms moeilijk kunt betalen. De toeslag is een extraatje en wordt niet verrekend met uw uitkering.

18 jaar geworden? Acht dingen die je moet regelen

Je 18e verjaardag is een belangrijke mijlpaal. Je bent voortaan zelf verantwoordelijk voor je geldzaken.

Leuke verrassing voor alle jonge mantelzorgers

Week van de Jonge Mantelzorger Olst-Wijhe

In de eerste week van juni is de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger. Dit jaar loopt alles echter anders. Daarom heeft Evenmens een leuke actie bedacht. Alle jonge mantelzorgers werden even in het zonnetje gezet. Vrijwilligers hebben in de week van 1 tot en met 7 juni bij alle jonge mantelzorgers die geregistreerd staan bij Evenmens een leuke goodiebag gebracht.

Werken volgens de bedoeling

Wij bieden inwoners ondersteuning op grond van verschillende wetten in het sociaal domein. Bijvoorbeeld vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en Participatiewet. Heeft u een hulpvraag? Dan kijken we met u naar het effect wat we samen willen bereiken en of dit past binnen de doelstelling van de wetten.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen