Webinars over veiligheid voor ouderen

In de maand september besteden we aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden. Helaas zien we dat de kwetsbaarheid van ouderen steeds vaker wordt misbruikt door criminelen. Elk slachtoffer is er een teveel. Daarom is het belangrijk om ouderen weerbaarder en bewust te maken. Hiervoor organiseert het ministerie van Justitie en Veiligheid webinars over de vier meest voorkomende manieren van oplichting, namelijk babbeltrucs, meekijken bij het pinnen, phishing en oplichting via Whatsapp.

Elke week delen we een filmpje op onze Facebookpagina. In de webinars wordt advies gegeven en worden tips gedeeld. De eerste vier dinsdagen van september vindt er om 10.30 uur een webinar plaats.

Dinsdag 1 september: Webinar meekijken bij pinnen

Dinsdag 8 september: Webinar babbeltrucs

Dinsdag 15 september: Webinar hulpvraagfraude (via WhatsApp)

Dinsdag 22 september: Webinar phishing

Wilt u zelf meedoen met een webinar of samen met een oudere in uw omgeving? Dan kunt u live meekijken via de website van Maak het ze niet te makkelijk. Hier kunt u de webinars later ook terugkijken.

Liever bellen voor tips of wilt u een luisterend oor over een eigen ervaring? Bel dan naar de Babbeltiplijn. Dit kan elke woensdag in september van 9.00 tot 17.00 uur via telefoon 030 - 3400 670.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen