Onderwijs

De gemeente Olst-Wijhe besteedt veel aandacht aan het onderwijs. Goed onderwijs is een belangrijke basis voor ieder kind.

Onderwijs in de gemeente Olst-Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe telt meerdere basisscholen en één school voor voortgezet onderwijs. Deze scholen worden in stand gehouden door drie schoolbesturen:

Schoolvakanties

Nederland is als het gaat om schoolvakanties verdeeld in 3 regio's. De gemeente Olst-Wijhe valt onder regio Noord. Op de websites van de scholen en op de website van Rijksoverheid vindt u een overzicht van de schoolvakanties.

Schoolzwemmen

Tijdens het zwemseizoen is zwembad De Welters in de ochtenduren voor de basisscholen geopend voor schoolzwemmen. De scholen bepalen zelf of zij hier gebruik van maken. Dit kan dus per school verschillen.

Onderwijsachterstand

Kinderen kunnen te maken hebben met een leerachterstand. De scholen bieden hiervoor, in samenwerking met de gemeente en andere organisaties, passende oplossingen aan.

Schoollogopedie

In het tweede jaar van het basisonderwijs worden alle leerlingen gescreend door een logopediste. Zij let op spraak, taalverwerking, gehoor, mondgedrag en stotteren. Als er een probleem is, kijkt de logopediste samen met het kind en de ouder/verzorger naar een behandelmethode.

Brede school

In een brede school werken verschillende organisaties samen. Zij bieden met elkaar een compleet aanbod aan op het terrein van zorg, onderwijs, sport en cultuur.

Doel van deze samenwerking is het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen. De A. Bosschool in Wesepe is zo'n brede school.

Deel dit
Mail
Bellen