Hulp bij eigen financiële administratie

Heeft u hulp nodig bij uw administratie? Er zijn verschillende manieren waarop u hulp kunt krijgen. Ook kan er met u worden meegekeken naar uw financiële situatie.

Financiën de Baas

U kunt natuurlijk iemand uit uw omgeving vragen om eens mee te kijken naar de administratie of om u te helpen met het invullen van een lastig formulier. Heeft u niemand in de buurt die u kan helpen? Dan kunt u hulp vragen van Financiën de Baas. Kijk op de website Financiën de Baas en neem contact met hen op. U kunt ook langskomen tijdens de inloopspreekuren. De inloopspreekuren zijn in het SPOC in Wijhe en in het Holstohus in Olst. In de agenda vindt u wanneer u bij een inloopspreekuur terecht kunt.

Financiële P€ptalk

De financiële P€ptalk is een persoonlijk adviesgesprek over uw financiële situatie. U wordt geholpen met het plannen van uw uitgaven om zo hopelijk schulden te voorkomen. Samen met u worden de inkomsten en uitgaven op een rijtje gezet en wordt er gekeken of u recht heeft op aanvullingen op uw inkomen. U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar P€ptalk.

Belastingtoeslagen

Als u een uitkering ontvangt of recht heeft op financiële tegemoetkomingen, dan heeft u vaak ook recht op toeslagen van de belastingdienst. Op de website van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken, waarmee u kunt zien op welke toeslagen u recht heeft.

Bereken uw recht

Het Nibud en Stimulansz hebben Bereken uw Recht ontwikkeld. Op de website Bereken uw Recht vindt u algemene informatie over landelijke regelingen en kunt u berekenen op welke regelingen en toeslagen u mogelijk recht hebt.

Regelhulp

Op de website Regelhulp vindt u algemene informatie over landelijke regelingen en vindt u een overzicht van zorg, hulp en financiële steun.

Regelgeving en beleid

Wij hebben beleid op het gebied van werk en inkomen vastgesteld. Op de pagina Beleid en Onderzoek vindt u alle stukken.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen