Hulp bij eigen financiële administratie

Heb je hulp nodig bij je administratie? Er zijn verschillende manieren waarop je hulp kunt krijgen. Ook kan er met je worden meegekeken naar jouw financiële situatie.

Financiën de Baas

Je kunt natuurlijk iemand uit jouw omgeving vragen om eens mee te kijken naar de administratie of om je te helpen met het invullen van een lastig formulier. Heb je niemand in de buurt die je kan helpen? Dan kun je hulp vragen van Financiën de Baas. Kijk op de website Financiën de Baas en neem contact met hen op. Je kunt ook langskomen tijdens de inloopspreekuren. De inloopspreekuren zijn in het gemeentehuis te Wijhe en in het Holstohus in Olst. In de agenda vind je wanneer je bij een inloopspreekuur terecht kunt.

Financiële P€ptalk

De financiële P€ptalk is een persoonlijk adviesgesprek over jouw financiële situatie. Je wordt geholpen met het plannen van je uitgaven om zo hopelijk schulden te voorkomen. Samen met jou worden de inkomsten en uitgaven op een rijtje gezet en wordt er gekeken of je recht hebt op aanvullingen op jouw inkomen. Je kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar P€ptalk.

Belastingtoeslagen

Als je een uitkering ontvangt of recht hebt op financiële tegemoetkomingen, dan heb je vaak ook recht op toeslagen van de belastingdienst. Op de website van de belastingdienst kun je een proefberekening maken, waarmee je kunt zien op welke toeslagen je recht hebt.

Bereken uw recht

Het Nibud en Stimulansz hebben Bereken uw Recht ontwikkeld. Op de website Bereken uw Recht vindt je algemene informatie over landelijke regelingen en kun je berekenen op welke regelingen en toeslagen je mogelijk recht hebt.

Regelhulp

Op de website Regelhulp vind je algemene informatie over landelijke regelingen en vind je een overzicht van zorg, hulp en financiële steun.

Regelgeving en beleid

Wij hebben beleid op het gebied van werk en inkomen vastgesteld. Op de pagina Beleid en Onderzoek vind je alle stukken.

Deel dit
Mail
Bellen