Hulp bij eigen financiële administratie

Heb je hulp nodig bij je administratie? Er zijn verschillende manieren waarop je hulp kunt krijgen. Ook kan er met je worden meegekeken naar jouw financiële situatie.

Financiën de Baas

U kunt natuurlijk iemand uit uw omgeving vragen om eens mee te kijken naar de administratie of om u te helpen met het invullen van een lastig formulier. Heeft u niemand in de buurt die u kan helpen? Dan kunt u hulp vragen van Financiën de Baas. Kijk op de website Financiën de Baas en neem contact met hen op. U kunt ook langskomen tijdens de inloopspreekuren. De inloopspreekuren zijn in het SPOC in Wijhe en in het Holstohus in Olst. In de agenda vindt u wanneer u bij een inloopspreekuur terecht kunt.

Financiële P€ptalk

De financiële P€ptalk is een persoonlijk adviesgesprek over uw financiële situatie. U wordt geholpen met het plannen van uw uitgaven om zo hopelijk schulden te voorkomen. Samen met u worden de inkomsten en uitgaven op een rijtje gezet en wordt er gekeken of u recht heeft op aanvullingen op uw inkomen. U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar P€ptalk.

Belastingtoeslagen

Als u een uitkering ontvangt of recht heeft op financiële tegemoetkomingen, dan heeft u vaak ook recht op toeslagen van de belastingdienst. Op de website van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken, waarmee u kunt zien op welke toeslagen u recht heeft.

Bereken uw recht

Het Nibud en Stimulansz hebben Bereken uw Recht ontwikkeld. Op de website Bereken uw Recht vindt u algemene informatie over landelijke regelingen en kunt u berekenen op welke regelingen en toeslagen u mogelijk recht hebt.

Regelhulp

Op de website Regelhulp vindt u algemene informatie over landelijke regelingen en vindt u een overzicht van zorg, hulp en financiële steun.

Regelgeving en beleid

Wij hebben beleid op het gebied van werk en inkomen vastgesteld. Op de pagina Beleid en Onderzoek vindt u alle stukken.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen