Verhuizen en een uitkering

Hoe gaat het met uw uitkering als u gaat verhuizen?

Tijdelijk verblijf in het buitenland

Als u een bijstandsuitkering heeft, mag u 4 weken per jaar met behoud van uw uitkering naar het buitenland. Het maakt niet uit of dit voor een vakantie is of voor iets anders.

Vakantie in Nederland

Als u in Nederland blijft, mag u langer weg dan 4 weken terwijl uw uitkering doorloopt. U moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Verhuizing

Gaat u verhuizen binnen de gemeente? Dan geeft u dit zo snel mogelijk aan ons door. Gaat u verhuizen naar een andere gemeente? Dan stopt uw bijstandsuitkering. U krijgt de uitkering namelijk van de gemeente waar u woont.

Gaat u verhuizen? Ga zo snel mogelijk op zoek naar werk in of om uw nieuwe woonplaats. Doe dit al voordat u gaat verhuizen. Bewaar uw sollicitatiebrieven en afwijzingen. U moet zich in uw nieuwe woonplaats inschrijven in de Basisregistratie personen (BRP). Dat kan vlak voor of meteen na uw verhuizing. Woont u in de nieuwe gemeente en heeft u nog geen baan gevonden? Dan kunt u daar een bijstandsuitkering aanvragen. Heeft u een bijstandsuitkering en gaat u in het buitenland wonen? Dan moet u dit melden bij de gemeente. U komt dan niet meer in aanmerking voor een bijstandsuitkering.

Waar regelt u het?

Vakantie in Nederland geeft u door aan uw contactpersoon van het team Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Olst-Wijhe.

Als u gaat verhuizen, moet u zich inschrijven bij uw nieuwe gemeente. Ook meldt u uw verhuizing bij uw contactpersoon van het team Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Olst-Wijhe.

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van team Werk, Inkomen en Zorg.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen