Jonge mantelzorgers

Ben jij een jonge mantelzorger? Je bent niet de enige! Er zijn veel kinderen en jongeren die het meemaken: bij hen thuis is iemand die extra zorg vraagt. Het kan gaan om je vader, moeder, broer, zus of een ander familielid. Je bent een jonge mantelzorger als je tussen de 6 en 25 jaar bent en te maken hebt met bijvoorbeeld:

• een broer of zus met autisme
• een vader met een verslaving
• een moeder met borderline
• een zus met een beperking of een broer in een rolstoel

Is dit bij jou thuis het geval? Dan kunnen de consulenten van Evenmens jou ondersteunen. Ook zijn er bijeenkomsten waar je je ervaringen met andere jonge mantelzorgers kunt delen. Naast de bijeenkomsten organiseert de consulent activiteiten, zoals bowlen, lasergamen, een graffitiworkshop, uitjes naar de kinderboerderij en meer leuke dingen.

Evenmens: informele zorg voor elkaar

Evenmens is in onze hele gemeente actief. Deze organisatie verleent ondersteuning aan onder andere mantelzorgers.  Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en ondersteuning met bijvoorbeeld themabijeenkomsten en ontspannende activiteiten.

Spreekuren

De mantelzorgconsulent houdt wekelijks spreekuur. Zij kan bijvoorbeeld bemiddelen bij het vinden van zorgvrijwilligers, zodat jij als mantelzorgers even ontlast wordt. Iedere dinsdagmiddag van 15:30 uur tot 17:30 uur is er spreekuur met de mantelzorgconsulent. In de even weken zit stichting Evenmens in 't Spoc in Wijhe en in de oneven weken in het Holstohus in Olst. Bekijk de details in de agenda.

Blijk van Waardering voor jonge mantelzorgers

Als je zorgt voor je broer, zus, ouder of een ander familielid kun je eenmaal per jaar een Blijk van Waardering aanvragen bij de gemeente. Een Blijk van Waardering is er om je inzet te erkennen en te waarderen en bestaat uit VVV-cadeaukaarten ter waarde van € 100,-. Jij, als jonge mantelzorger, moet wonen in onze gemeente. Binnen één gezin mag er één Blijk van Waardering worden aangevraagd door een jonge mantelzorger.

Meer weten?

Als je meer wilt weten, kun je contact opnemen met de mantelzorgconsulent van Evenmens.

Deel dit
Mail
Bellen