Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk geeft meestal veel voldoening en plezier, maar draagt ook bij aan het plezier van anderen.

Vrijwilligers vinden het vaak leuk om iets te doen dat bij hen past. Zij zorgen er voor dat er veel gebeurt op het gebied van sport, cultuur, welzijn van andere inwoners en belangenbehartiging. Veel evenementen kunnen niet zonder vrijwilligers. Kortom, een vrijwilliger is belangrijk.

Als vrijwilliger kunt u iets doen wat u leuk vindt om te doen. Soms vindt u het minder leuk, maar vindt u het wel belangrijk om te doen, bijvoorbeeld omdat de club of vereniging het nodig heeft. Ook komt u met andere inwoners in contact, kunt u werkervaring opdoen en kunt u iets voor anderen betekenen.

Vrijwilligerswerk hoeft niet altijd vaak te zijn of veel tijd te kosten. Het kan ook eenmalig en kort zijn.

Vrijwilliger worden of zoeken?

Bij Vrijwillig actief kunt u zich aanmelden als vrijwilliger en kijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Er is vast iets voor u bij. Ook kunt u het daar aangeven als u één of meer vrijwilligers zoekt. Vrijwillig actief is een onderdeel van ut Huus.

Vrijwillige hulpdiensten

Binnen de gemeente is een aantal vrijwillige hulpdiensten actief waar u een beroep op kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, gezelschap, kleine klusjes of thuisadministratie. Voor meer informatie over de hulpdiensten en andere vrijwilligerswerkzaamheden kunt u terecht bij ut Huus via telefoonnummer 0570 – 56 36 00.

Meer weten?

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden als vrijwilliger of inzet van vrijwilligers voor uzelf of een evenement of vereniging? Neem dan contact op met ut Huus via telefoonnummer 0570 – 56 36 00.

 

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen