Mantelzorgers

Een mantelzorger zorgt langdurig, intensief en onbetaald voor iemand met een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte. De verzorgde kan thuis wonen, maar ook in een instelling. Hij of zij heeft een persoonlijke band met degene die hij of zij verzorgt.

De verzorgde kan een kind, ouder, partner, buur, vriend of kennis zijn. Bij mantelzorg duurt de verzorging minimaal 8 uur per week gedurende 3 maanden of langer. Mantelzorgers kunnen ook jong zijn. Jonge mantelzorgers hebben te maken met gezinsleden of andere familieleden die extra zorg vragen.

Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol en daar zijn we zuinig op. Daarom investeert de gemeente Olst-Wijhe, in nauwe samenwerking met Evenmens, veel in de ondersteuning van mantelzorgers om overbelasting te voorkomen.

Evenmens: informele zorg voor elkaar

Evenmens is in onze hele gemeente actief. Deze organisatie verleent ondersteuning aan onder andere mantelzorgers.  Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, het geven van informatie en advies en ondersteuning met bijvoorbeeld themabijeenkomsten en ontspannende activiteiten.

Spreekuren

De consulenten van Evenmens houden wekelijks een spreekuur (op afspraak) voor het ophalen van de Blijk van Waardering. 
In de even weken van 09.00 tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe en in de oneven weken van 10.30 – 12.30 uur in het Holstohus in Olst. 

Blijk van Waardering voor mantelzorgers

Als je langdurig, intensief en onbetaald wordt verzorgd door je partner, kind, ouder, vriend(in) of kennis omdat je zelf een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte hebt, dan kun je eenmaal per jaar een ‘Blijk van Waardering’ aanvragen voor hen die jou ondersteunen. 
Dat kan op de website van Evenmens. Via deze link reserveer je direct een datum en tijdstip om de Blijk van Waardering op te halen.

Meer weten?

Als je meer wil weten, kun je contact opnemen met de mantelzorgconsulent van Evenmens.

Ook interessant:

Deel dit
Mail
Bellen