Jeugd en gezin, hulpvraag

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren gezond en veilig kunnen opgroeien. Ouders zijn hier in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor. Wanneer ouders en/of kinderen echter problemen hebben, is het belangrijk dat ze snel de juiste hulp krijgen. De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Wij zorgen voor de kwaliteit, toegang en beschikbaarheid van bijna alle hulp. Het gaat onder meer om preventie, (geestelijke) gezondheidszorg, begeleiding en zorg voor jeugdigen met een beperking, specialistische jeugdzorg en ondertoezichtstellingen en Jeugdreclassering.

Centrum voor Jeugd en Gezin Olst-Wijhe
In Olst-Wijhe is het Centrum voor Jeugd en Gezin Olst-Wijhe (CJG) het eerste aanspreekpunt voor vragen over opvoeding. Het CJG bestaat in de gemeente Olst- Wijhe uit:

Toegangsteam Jeugd
Voor meer complexe opvoed- en opgroeivragen kun je contact opnemen met of verwezen worden naar het Toegangsteam JeugdDit team brengt samen met jou in kaart welke hulp nodig is, stelt een ondersteuningsplan op en schakelt indien noodzakelijk een instantie in die de zorg of ondersteuning daadwerkelijk gaat leveren, wanneer dit niet door middel van inzet van jou zelf of je eigen netwerk lukt.

Online regelen

Op de website van het CJG vind je tips en informatie over opvoeden, opgroeien, gezondheid en ontwikkeling. Je kunt ook elke week het spreekuur van het CJG in Olst of in Wijhe bezoeken. Ga voor meer informatie naar de website van het CJG.

Heb je een vraag, opmerking of probleem? Of wil je ondersteuning aanvragen bij het CJG? Neem dan contact op via het contactformulier CJG

 

Heb je een vraag voor het Centrum voor Jeugd en Gezin?

Crisissituatie?
Is er sprake van directe nood? Bel dan 112. Bel bij een crisissituatie met:

  • Jouw zorginstelling (indien uw kind in behandeling is).
  • Toegangsteam Jeugd, via telefoonnummer 14 0570 (binnen kantooruren).
  • Veilig Thuis IJsselland, via telefoonnummer 0800 2000 (buiten kantooruren).

Zie ook

Deel dit
Mail
Bellen