Regiotaxi en Valys

Heeft u vanwege een beperking speciaal taxivervoer nodig en kunt u niet op een andere manier reizen?

Dan kunt u misschien in aanmerking komen voor vervoer via Mijn Taxi Op Maat. Bekijk op ikwilvervoer de vervoersopties voor onze gemeente.

Mijn Taxi Op Maat (MTOM)

Mijn Taxi Op Maat is een taxi die u van deur tot deur vervoert. Met Mijn Taxi Op Maat reist u op een aangename en gemakkelijke manier tegen een voordelig tarief. De chauffeur haalt u voor de deur van uw vertrekadres op en zet u af bij de deur van uw bestemmingsadres. Ook is het mogelijk om van of naar een halte van het openbaar vervoer te reizen, zodat u vanaf daar uw reis vervolgt met de bus of trein.

 

U kunt alleen gebruikmaken van Mijn Taxi Op Maat als u hiervoor toestemming van ons krijgt (een indicatie) en de taxipas heeft ontvangen. Voor Mijn Taxi op Maat geldt ook een kilometerbudget. U kunt maximaal 1500 kilometer per kalenderjaar reizen (het kilometerbudget is afhankelijk van het moment waarop u de taxipas krijgt in dat kalenderjaar).

 

Ritten zijn maximaal 25 km. Reizigers mogen iemand mee laten reizen tegen hetzelfde tarief. Als u een indicatie heeft voor een medisch begeleider, dan reist deze begeleider gratis met u mee.

 

U reserveert een rit tussen 6.00 en 24.00 uur minimaal twee uur voor vertrek met uitzondering van vervoer van en naar ziekenhuizen waarvoor een verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten geldt.

 

Kijk op de website van Mijn Taxi Op Maat voor meer informatie over hoe dit werkt, wat de verschillende soorten ritten en tarieven zijn en overige praktische informatie. Op deze site kunt u ook uw taxirit reserveren. Vragen, klachten of suggesties? Bel dan naar 0900 – 8412.

Valys

Wilt u langere afstanden reizen? Dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan vijf OV-zones vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren. Om met Valys te kunnen reizen, heeft u een Valyspas nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u één van de onderstaande documenten hebben:

  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op taxivervoer vanuit de Wmo (bijvoorbeeld Mijn Taxi Op Maat)
  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een hulpmiddel via de Wmo (bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel)
  • een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • een OV-begeleiderskaart

Als u deze documenten niet heeft: een verklaring van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat u Valys nodig heeft.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys. U kunt ook bellen met Valys via telefoonnummer 0900-9630.

Waar regelt u het?

Taxipas van de gemeente

Heeft u een beperking? Kunt u zelf niet fietsen of autorijden? En kunt u ook niet meer gebruik maken van het openbaar vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor speciaal taxivervoer. Wij bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn in uw omgeving en wat u aan vervoer nodig heeft.

Deel dit
Mail
Bellen