Hulp van anderen

Als je hulp nodig hebt kun je hulp vragen aan mensen binnen en buiten je netwerk. 

Hulp van anderen

Wanneer je hulp nodig hebt is het belangrijk om het te vragen. Het erkennen en aangeven dat je hulp nodig hebt is vaak een eerste stap. Wellicht willen je buren, vrienden, familie of kennissen graag wat betekenen? Wanneer je geen mensen in je netwerk hebt die je kunnen ondersteunen bij je hulpvraag is het goed om te weten dat er ook welzijnsorganisaties en vrijwilligers actief zijn in Olst-Wijhe. Hieronder staan een aantal suggesties.  

Vrijwillige hulpdiensten

Binnen de gemeente is een aantal vrijwillige hulpdiensten actief waar je een beroep op kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, gezelschap, kleine klusjes of thuisadministratie. Voor meer informatie over de hulpdiensten en andere vrijwilligerswerkzaamheden kun je terecht bij ut Huus via telefoonnummer 0570 683939 en via de website WELZIJN | ut Huus.

Dag!enDoen!

Dag!enDoen! is een stichting die mensen via een dagelijkse digitale activiteitenkalender enthousiasmeert om deel te nemen aan het leven van alledag in Olst-Wijhe. Dag!enDoen! is een combinatie van een aanbod van activiteiten, gecombineerd met mogelijkheid van vervoer. Meer informatie kun je vinden op onze pagina over Dag!enDoen! Je kunt je hier voor aanmelden via ut Huus. 

Noaberhuus Olst-Wijhe

In Noaberhuus Olst-Wijhe is iedereen welkom. Bezoekers die geen of een klein sociaal netwerk hebben biedt het Noaberhuus de mogelijkheid om contact met andere bezoekers te leggen en een praatje te maken. Natuurlijk hoort daar een kop koffie of thee bij.

Meer informatie vind je op de pagina Meedoen aan activiteiten.

Ook interessant:

Deel dit
Mail
Bellen