Evenmens, informele zorg voor elkaar 

Evenmens verleent ondersteuning aan mantelzorgers, zorgvragers en zorgvrijwilligers. Dit doen zij in de vorm van een luisterend oor en het geven van informatie en advies. Ook bieden zij (groepsgewijze) ondersteuning met onder andere themabijeenkomsten en ontspannende activiteiten.

De mantelzorgconsulent kan bemiddelen bij het vinden van zorgvrijwilligers, zodat mantelzorgers even ontlast worden van hun zorgtaken. Daarnaast is het ook voor jonge mantelzorgers (tussen de 6 en 25 jaar) mogelijk om individuele gesprekken te hebben, deel te nemen aan een praat- en doe-groep en kunnen ze deelnemen aan activiteiten voor jonge mantelzorgers.  

Wordt u verzorgd door één of meerdere (jonge) mantelzorgers, dan kunt u eenmaal per jaar een Blijk van Waardering (= 50 euro in de vorm van VVV-bonnen) aanvragen als waardering voor de hulp die zij verlenen.  
 
Hulp nodig of meer weten? Neem dan contact op met de medewerkers van Evenmens via telefoonnummer 0570 – 82 09 93 of kijk op de website van Evenmens. Of bel met het toegangsteam Wmo via 14 0570. 

Deel dit
Mail
Bellen