Collectieve zorgverzekering

Heb je een laag inkomen maar wil je wel goed verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering van de gemeente. De gemeente Olst-Wijhe heeft met Salland Zorgverzekeringen afspraken gemaakt over een passende zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Deze collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Bij de collectieve zorgverzekering betaalt de gemeente mee aan de kosten voor de premie. Zo blijft de premie voor je betaalbaar, ben je goed verzekerd en verklein je kans op onverwachte kosten aanzienlijk.

Je kunt elk jaar opnieuw jouw eigen zorgverzekering kiezen. Wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar of gebruik maken van deze gemeentepolis? Doe dat vóór 1 januari.
Voor de collectieve zorgverzekering kun je vanaf november weer aanmelden. Op deze pagina lees je dan meer informatie.

Digitaal regelen
Meld je aan via de site Gezond Verzekerd. Wij beoordelen of je in aanmerking komt voor deelname aan de gemeentepolis. Mogelijk vragen wij hiervoor gegevens bij je op.

Schriftelijk regelen
Je kunt je ook schriftelijk aanmelden via het aanmeldformulier gemeentepolis voor de collectieve zorgverzekering.

Stuur daarbij de volgende gegevens op:

  • Kopie geldig identiteitsbewijs;
  • Meest recente inkomensspecificatie(s) en bankafschriften van al jouw bankrekeningen over de afgelopen maand.

Aan de balie regelen
Ook bij de balies van Publiekszaken in het gemeentehuis in Wijhe of in het Holstohus in Olst kun een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering aanvragen. Vergeet niet jouw bewijsstukken mee te nemen.

  • Je woont in de gemeente Olst-Wijhe.
  • Jouw netto inkomen per maand is niet hoger dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. In de informatiefolder staan de inkomensgrenzen aangegeven.
  • Jouw spaargeld en/of ander vermogen is lager dan de geldende vermogensgrens. In de informatiefolder staan de vermogensgrenzen aangegeven (het vermogen in jouw woning telt niet mee).

Voor vragen over de samenstelling van een pakket en de premies kun je contact opnemen met de klantenservice van Salland Zorgverzekeringen (0570) 68 7490. Lees meer in de informatiefolder of kijk op de site van Salland Zorgerverkeringen.

Heb je vragen over een collectieve aanvullende zorgverzekering/gemeentepolis?

  • Neem online contact met ons op
  • Bel ons op 14 0570 (zonder kengetal) of 0570 – 568080
  • Kom langs op ons inloopspreekuur: elke maandagmiddag in het Holstohus van 14.00 uur tot 15.30 uur en elke dinsdagochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Wijhe.
  • Bekijk hoe je ons op andere manieren bereikt.
Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen